Moskisvet.com
Vanessa Mae

Glasba

Tako je danes videti seksi violinistka Vanessa Mae

M.S.
12. 05. 2023 05.00
1

Vanessa Mae se je proslavila kot violinistka, Slovenci pa se je spominjamo tudi po smučarski aferi, ko se je z goljufijo in ob pomoči štirih Slovencev prebila na olimpijske igre, kjer je nastopala pod imenom Vanessa Vanakorn in med 67 smučarkami zasedla zadnje mesto.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vanessa Mae je verjetno najbolj znana violinistka izven okvirov klasične glasbe. Tajska violinistka je s pop ritmi in stasom violino približala splošnemu poslušalstvu. Proslavila se je z uspešnicami, kot so 'I Feel Love', 'Storm' in 'Hocus Pocus'. Rodila se je v Singapurju in se po ločitvi staršev z mamo pri rosnih štirih preselila v Anglijo, danes pa že vrsto let živi v Švici. Pri treh letih je začela igrati klavir, pri petih pa violino. Ko je slavila na tekmovanju za mlade violiniste, se je violini popolnoma posvetila. Že do trinajstega leta je posnela tri klasične albume, poznejša glasba pa je bila mešanica klasične in pop glasbe. Poleg te je oboževala tudi smučanje in od nekdaj sanjala o nastopu na olimpijskih igrah. Sanje so se je v Sočiju leta 2014 uresničile, ko je nastopila v veleslalomu pod zastavo domovine svojega očeta. Na tisti tekmi je slavila Tina Maze, Tajka pa je zaostala 50,1 sekunde, kar je zadoščalo za zadnje mesto.

Tako je danes videti 'Esmeralda'
Preberi še
Tako je danes videti 'Esmeralda'
Nekoč je bila seks simbol, danes pa igralko komaj prepoznamo
Preberi še
Nekoč je bila seks simbol, danes pa igralko komaj prepoznamo

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je leta 2014 Maejevo kaznovala s štiriletno prepovedjo nastopanja zaradi prirejene kvalifikacijske tekme na Krvavcu, pri čemer so ji pomagali slovenski organizatorji, ki so ustregli prošnji tajskega olimpijskega komiteja, da si Maejeva zagotovi krvavo potrebne FIS točke za nastop v Sočiju. Tajci naj bi slovenskemu klubu plačali, da so tekme priredili tako, da se je Maejevi uspelo kvalificirati na OI v Soči, sama pa je bila po razsodbi mednarodnega arbitražnega sodišča za šport (CAS) krivde pozneje oproščena, saj sama ni goljufala. Maeva ima poleg tajskega tudi britansko državljanstvo.

Tako je danes videti lepotica, ki se je ljubila z Rihanno
Preberi še
Tako je danes videti lepotica, ki se je ljubila z Rihanno
Ne boste verjeli, da je ta igralka danes stara že 42 let
Preberi še
Ne boste verjeli, da je ta igralka danes stara že 42 let

Sporen pa ni bil zgolj njen nastop na OI, pač pa tudi njen nastop v mestu Grozni, kjer naj bi nastopila za čečenskega voditelja Razmana Kadirova in za nastop prejela okoli pol milijona evrov. Pri 44 letih še vedno ni poročena, saj pravi, da poroka ni zanjo, zato pa je v dolgoletnem razmerju s francoskim vinarjem Lionelom Catelanom. ''Poroka mi ne pomeni čisto nič. Ne nasprotujem ji, a hkrati je ne zagovarjam.'' Prav tako pa ni za otroke. ''Uživam v svobodi. Ne da te otrok omeji, a takrat moraš dvakrat pomisliti za vsako stvar, ki jo boš storil. Ne moreš si zastaviti novega cilja in otroka potisniti v drugi plan. Če sem res iskrena, sem morda preveč sebična, da bi se želela odpovedati tej svobodi,'' je dejala pred leti.

Tako je danes videti Miša Novak, miss Slovenije 1998
Preberi še
Tako je danes videti Miša Novak, miss Slovenije 1998

Vrsto let je bila njena menedžerka njena nasilna mama Paela Mae Nicholson, ki je po narodnosti Kitajka. Pogosto jo je udarila in prisilila, da je pred njo klečala. Imela je popoln nadzor nad njenim življenjem in je hišo lahko zapustila šele, ko je imela 20 let. Njeno odraščanje je bilo podvrženo trdemu režimu, čeravno je bila mama relativno nezahtevna – od nje je zahtevala zgolj, da vadi igranje violine. Če ni igrala dobro, je bila fizično kaznovana. Ko se je enkrat sprla z materjo in učiteljem, sta jo oba udarila hkrati. Učitelj jo je nehal tepsti pri 15 letih, ko mu je udarec vrnila. Od tedaj se je ni več dotaknil.

Tako je danes videti pevka Anastacia, ki je dvakrat premagala raka
Preberi še
Tako je danes videti pevka Anastacia, ki je dvakrat premagala raka

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497