Moskisvet.com
K4

Glasba

Klub K4 praznuje 35 let, pripravili so spektakularen 3,5-dnevni program

E.R.
22. 05. 2024 08.30
0

Klub K4, legendarno prizorišče glasbe in kulture v Ljubljani, napoveduje praznovanje 35. obletnice, ki zaznamuje več kot tri desetletja zabave in skupnosti v središču slovenske prestolnice. Pripravljajo pester 3,5-dnevni program s tradicionalnimi zabavami ter številnimi nastopi lokalnih DJ-jev.

Zgodovina Kluba K4

Začetki Kluba K4 približno sovpadajo z začetkom zadnjega, bolj liberalnega obdobja Jugoslavije. Ob uveljavljenih kulturnih prizoriščih je subkulturna scena v Ljubljani konec sedemdesetih in v osemdesetih letih prejšnjega stoletja doživela pravi razcvet. V ozadju klubske scene je bila skupina ljudi, ki je ustanovila neprofitni študentski organizaciji FV in ŠKUC. Prostore najbolj aktivnih klubov so selili iz Študentskega naselja v Rožni dolini v Dom svobode v Šentvidu in nazaj.

K4
K4 FOTO: Klub K4

Delovanje Kluba K4 je prvič moč zaslediti v drugi polovici 80-ih, ko je klub ustanovila študentska organizacija ŠKUC. Začelo se je kot neformalen in skoraj zaseben prostor v kleti stavbe na Kersnikovi 4, kjer je imela sedež večina študentskih organizacij, političnih in kulturnih. Pomanjkanje primernega prizorišča in ambicioznost alter gibanja sta pripeljala do pobude pri ZSO za prenovo prizorišča in ustanovitev uradnega Kluba K4.

K4
K4 FOTO: Klub K4

Od svoje ustanovitve leta 1989 je K4 pionir na lokalnem prizorišču nočnega življenja, ki spodbuja ustvarjalnost, raznolikost in nepozabna doživetja za obiskovalce. Prvotno ustanovljen kot študentski klub, se je Klub K4 hitro razvil v kulturno institucijo, ki predstavlja široko paleto glasbenih žanrov in gosti številne priznane DJ-je in umetnike z vsega sveta, kot na primer: JEFF MILLS, Dasha Rush, Truly Madly, Vladimir Dubyshkin, Steve Bicknell, DJ Pete, Daria Kolosova, Anastasia Kristensen, FJAAK ... Kar nekaj danes tudi v tujini priznanih slovenskih DJ-ev in producentov je svojo pot začelo prav v Klubu K4, med njimi DJ UMEK, Valentino Kanzyani, VEZTAX, ULIX. Klub pa še vedno deluje kot platforma za mlade ustvarjalce, ki se lahko predstavijo občinstvu.

V vseh teh letih je Klub K4 postal sinonim alternativne glasbene kulture ter si prislužil sloves enega najboljših regionalnih klubov z elektronsko glasbo.

S svojo bogato zgodovino in neomajno predanostjo ustvarjalnosti je K4 še vedno priljubljena destinacija za glasbene navdušence in ljubitelje kulture.

35 let in 3,5-DNEVNI PROGRAM

Praznovanja ob 35. obletnici obljublja spektakularen poklon bogati zgodovini in vplivu K4 na kulturno krajino Ljubljane. Na posebnem dogodku bodo nastopili lokalni in mednarodni izvajalci, ki poudarjajo raznolik spekter glasbe, ki je v preteklih letih krasila klubske odre.

V četrtek se po kronološkem zaporedju vračajo v zgodovino kluba, na sam začetek, v čas punka z nastopi punk bandov v Zorici. Večer se bo nadaljeval v Klubu K4 s četrtkovo tradicijo, študentsko zabavo.

Četrtek, petek, sobota in nedelja bodo glasbeno obarvani, saj bodo nastopili lokalni DJ-i iz več crew-jev. Med njimi tudi Dvidevat, Lucius Light, Variable, Alex Ranerro, Tritch, Tonske, Lamar, Marc Mare, Lottie b2b Lerro, Akaj in številni drugi.

Praznovanje se bo zaključilo v nedeljo z legendarnim ROZA žurom, poklonom dolgoletnemu sodelovanju K4 z društvom ŠKUC. To je primeren zaključek, ki obuja duh dobrih časov in odlične glasbe, ki sta skozi desetletja definirala Klub K4.

Celoten program: https://www.facebook.com/klubk4 

Pridružite se nam pri praznovanju vsega, kar smo skupaj dosegli. Veselimo se, da skupaj z vami zaznamujemo ta mejnik in še naprej nadaljujemo s sloganom: K4 ZA ZMERI!

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497