Moskisvet.com
Freddie Mercury

Glasba

Freddie Mercury je dobil prav posebno biografijo

E.R.
16. 04. 2024 04.00
0

Gre za edinstveni primerek biografije v stripu.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Freddie Mercury še danes slovi kot eden največjih glasbenih izvajalcev, predvsem na račun spreminjanja koncertov v pravo gledališko izkušnjo. V svoji karieri pevca, tekstopisca in producenta je na novo definiral pomen pop kulture. Desetletja po njegovi smrti pa so oboževalci še vedno navdušeni nad njegovo glasbo in življenjskim delom.

Vse to je zdaj zajeto v edinstveno biografijo v stripu, ki obsega skoraj 130 strani in devet poglavij, nosi pa naslov "Freddie Mercury – Lights and Shadows of the Stage". Vsako poglavje ponuja intimen vpogled v raznolike vidike neutrudnega umetnikovega življenja, od njegovega otroštva in formativnih let, pa vse do pridobitve njegovega statusa svetovne glasbene zvezde.

Freddie Mercury (Queen)
Freddie Mercury (Queen) FOTO: Profimedia

Poleg podrobnosti o prvih nastopih, ljubezni do Japonske in sodelovanju z Montserrat Caballé strip zajema tudi Freddiejevo soočenje s temno stranjo slave. 

Bil je naklonjen moškim, vendar je našel svojo sorodno dušo v ženski
Preberi še
Bil je naklonjen moškim, vendar je našel svojo sorodno dušo v ženski

Ta izdaja, ki sta jo napisala Tres Dean in Camilla Zhang, prinaša resnično globino Freddiejevega značaja in potovanja skozi življenje ter ponuja vpogled v različne izkušnje na odru in zunaj njega, ki so mladega Zanzibarca Farrokha Bulsarja oblikovale v veličastnega umetnika, ki se ga spominjamo danes.

Eden najbolj nepozabnih citatov iz samega stripa, ki izraža duh in odločnost tega neverjetnega umetnika, je: "Mislil sem si ... No, jaz ne bom rock zvezda; Jaz bom legenda ..."

Tega o Freddieju Mercuryju gotovo še niste vedeli
Preberi še
Tega o Freddieju Mercuryju gotovo še niste vedeli

Poleg tega je imel Freddie Mercury edinstven občutek za stil in karizmo, ki je pritegnila ljudi. Znan je bil po svojih zanimivih kostumih in sposobnosti očarati občinstvo s svojimi energičnimi nastopi. To zgodbo so v stripu vizualno predstavili ilustratorji Kyla Aiko, Safiya Zerrougui, Ames Liu, Robin Richardson in Tammy Wang, biografijo pa je izdala prva glasbena knjigarna pri južnih sosedih.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsi oboževalci legendarnega pevca in skupine Queen vabljeni na VOYO, kjer si lahko ogledate dokumentarni film Freddie: Zadnje dejanje, ki spremlja velikana pop rock glasbe v zadnjih dneh njegovega življenja.

Poleg tega pa vam predlagamo še serijo Mejniki zvoka: ključni trenutki nastajanja pop glasbe (Soundbreaking), ki razkriva ključne trenutke v razvoju snemanja zabavne glasbe ter v ospredje postavlja prepoznavne uspešnice, ki so zaznamovale prelomne dogodke v življenju generacij poslušalcev po vsem svetu. Izbirate pa lahko tudi med dokumentarnimi serijami in filmi, kot so Punk, The Beatles: Osem dni na teden in David Bowie: Prvih pet let.

Bil je odvisnik, svojo ženo pa je poročil kar v pižami
Preberi še
Bil je odvisnik, svojo ženo pa je poročil kar v pižami
Imel je vse, zdaj pa mu grozi propad
Preberi še
Imel je vse, zdaj pa mu grozi propad

Vir: www.24sata.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400