Moskisvet.com
Freedie Mercury Queen-3

Glasba

Dejstva o Freddieju Mercuryju, ki jih marsikdo ne pozna

M.A.
12. 05. 2022 10.00
0

Freddie Mercury je kot glavni pevec legendarne skupine Queen v očeh svetovne javnosti tudi sam glasbena legenda, a vendarle je bil še veliko več kot to. Ste vedeli, da je sprva prednost namenjal svoji izobrazbi? Da je imel dober razlog, da ni nikoli popravil svojih zob?

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Diplomiral je iz umetnosti

Freddie Mercury je obiskoval univerzo Ealing Art in jo tudi uspešno dokončal. Diplomiral je iz umetnosti in grafičnega oblikovanja, svoje znanje pa je uporabil tudi pri delovanju v skupini Queen.

Freddie Mercury je do konca skrival svojo bolezen.
Freddie Mercury je do konca skrival svojo bolezen. FOTO: Profimedia

Oblikoval je legendarni logotip skupine

Vsi, ki vidijo logotip skupine Queen, takoj vedo, koga in kaj predstavlja. Marsikdo pa ne ve, da je logotip oblikoval prav Mercury, navdihnila pa so ga astrološka znamenja članov, pa čeprav v astrologijo sploh ni verjel. Logotip je sestavljen iz dveh levov, ki sta predstavljala Johna Deacona in Rogerja Taylorja, rak je pripadal Brianu Mayu, Mercuryja pa je predstavljala zvezda tehtnice, saj je rojen 5. septembra.

Sprva je spremenil svoje ime, nato še priimek

Freddie Mercury ni bilo zgolj umetniško ime, temveč ga je v Zanzibarju rojeni Farrokh Bulsara tudi uradno spremenil. Leta 1970, ko se je šolal v indijskem internatu, je sprva spremenil zgolj ime, ravno v času, ko je uradno nastala skupina Queen, pa je spremenil še svoj priimek. 

Rami Malek kot Freddie Mercury v filmu Bohemian Rhapsody.
Rami Malek kot Freddie Mercury v filmu Bohemian Rhapsody. FOTO: Profimedia

Njegova prava spolna usmerjenost je še vedno uganka

Nobena skrivnost ni, da je Freddie užival v družbi številnih žensk, med njimi so bile zagotovo takšne, ki so z njim ljubimkale, a v javnosti je slovel kot gejevska ikona. Številni verjamejo, da je resnica nekje vmes in da je bil najverjetneje biseksualen. V času svojega življenja je delil stanovanje s prijateljico Barbaro Valentin, sicer igralko, ki se tudi pojavi v enem izmed njihovih videospotov.

Zelo pomembna v Freddiejevem življenju je bila tudi Mary Austin, ženska, s katero se je skorajda poročil, ves čas pa z njo ohranjal poseben odnos, ki je podrobneje prikazan tudi v filmski uspešnici Bohemian Rhapsody, ki na POP TV prihaja to soboto ob 20.00.

Njegova odrska posebnost – 'zlomljeni mikrofon' – se je zgodila po naključju

Freddie Mercury je pogosto upodobljen na odru z mikrofon in s stojalom v rokah, kar je skozi leta postala njegova 'zaščitna poza'. A do te je prišlo po naključju v njegovi zgodnji karieri, ko se mu je med nastopom stojalo zlomilo in tako je nastop nadaljeval z zlomljenim stojalom, ki ga je prenašal sem ter tja. 

Freedie Mercury in Brian May.
Freedie Mercury in Brian May. FOTO: Profimedia

Rodil se je s štirimi zobmi preveč – in jih obdržal

Čeprav so bili odvečni zobje, s katerimi se je rodil, v ozadju njegovih ust, so mu prav ti spremenili njegov nasmeh, ki je postal tako slaven. Zaradi njih je v otroštvu celo dobil poseben vzdevek Bucky, nikoli pa si jih ni dal odstraniti, saj se je bal, da bi to vplivalo na njegove vokalne zmožnosti. 

Freddiejevo življenje v filmu Bohemian Rhapsody

Pred nekaj leti je svet navdušila filmska uspešnica Bohemian Rhapsody, v kateri blesti Rami Malek in prikazuje zakulisje Freddiejevega življenja, njegov vzpon k slavi in tudi, kako se je z izzivi slave soočal v poznejšem življenju. Film si oglejte na KINO ta petek, 13. maja, ob 20.00.

Malek je za vlogo prejel tudi oskarja.
Malek je za vlogo prejel tudi oskarja. FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497