Moskisvet.com
Bohem

Glasba

Rock skupina Bohem v novi zasedbi

S.B.
24. 05. 2024 04.30
0

Bohem je ime, ki globoko odmeva v slovenski rock glasbeni sceni. Vse od zgodnjih 2000. navdušujejo oboževalce po Sloveniji, izdali pa so kar nekaj brezčasnih hitov, ki jih danes prepevajo vse generacije. Po oznanitvi, da se bend razhaja z glavnim vokalistom, so zdaj napovedali osvežujoče spremembe, ki so razveselile njihove oboževalce.

Priljubljeno slovensko rock skupino Bohem so do nedavnega sestavljali kitarist Simon Šubic, basist Dejvi Kotar, klaviaturistka Manca Pinterič, bobnar Luka Pate in vokalist Matic Jere. Svoj preboj na slovensko glasbeno sceno so doživeli leta 2004 z izdajo prvenca Življenje ni zločin. Pesmi, ki so jih ustvarili, bodo med nami ostale za vedno, njihove največje hite pa danes prepevajo vse generacije. Besedila benda pogosto raziskujejo teme ljubezni, identitete in družbenih vprašanj, kar globoko odmeva med njihovim občinstvom.

V preteklih letih so Bohemi gostovali po celotni Sloveniji, s čimer so pridobili mednarodno prepoznavnost in razširili svojo bazo oboževalcev. Po krajši pavzi so se lansko leto vrnili na sceno z novim albumom, ki nosi naslov Proti toku, nato pa so oboževalce presenetili z novico, da se njihove poti razhajajo in da bodo nadaljevali svojo glasbeno pot brez vokalista, Matica.

"Glasba je najbolj posebna energija tega sveta, nas nasmeje, razjoče, nam pričara čudovite spomine, pomirja, zdravi, združuje, razdvaja. V življenju pa je žal tako, da se včasih vizije spreminjajo in poti razhajajo, tudi v tistih najbolj trdnih odnosih. Zato vam sporočamo, da se po 25 letih sodelovanja naše poti s kameratom, sobendašem in dolgoletnim frontmenom Maticem Jeretom – Jerryjem razhajajo. Maticu na njegovi nadaljnji poti želimo veliko sreče in seveda ogromno dobre glasbe, spomini na vse nepozabne dogodivščine na in za odrom pa ostajajo za vedno. Bohem pa ostajamo tu za vas in korakamo po novo začrtani poti," so pred časom zapisali.

Skupini BOHEM se je pridružil nov član in frontman skupine Ian Ostrožnik.
Skupini BOHEM se je pridružil nov član in frontman skupine Ian Ostrožnik. FOTO: Lenart Jagodic

Zdaj pa so oboževalce razveselili z novico o novem članu skupine, ki bo zasedel mesto vokalista. In sicer gre za mladega Trboveljčana, Iana Ostrožnika, ki s svojim rockovsko žametnim vokalom in kitaro v roki že vrsto let navdušuje, zdaj pa ga bodo lahko bolje spoznali tudi oboževalci skupine Bohem.

"Bohem v naši karieri odpiramo novo poglavje: pričenjamo sodelovanje z vrhunskim vokalnim interpretom Ianom Ostrožnikom. Verjamemo, da bo, kot je nas, s svojim močnim ter hkrati tenkočutnim glasom, prepričal in navdušil tudi vas. Ian, dobrodošel med Boheme! Glasbena združitev nam je bila očitno usojena, saj tako postajamo še bolj boemski Bohem+Ian=BOHEMIAN," so zapisali v javni objavi.

Čestitke bendu in vokalistu so zažele deževati z vseh strani, oboževalci pa komaj čakajo njihov prvi koncert. Ker v svojem tempu nadaljujejo z ustvarjanjem in nastopanjem, verjamemo, da rockovski bend Bohem & Ian stoji kot svetilnik umetniške integritete in glasbene odličnosti v nenehno spreminjajočem se svetu slovenske rock glasbe. Mi pa smo se pogovarjali z novim članom benda, vokalistom Ianom Ostrožnikom.

Ian Ostrožnik, nov vokalist skupine BOHEM.
Ian Ostrožnik, nov vokalist skupine BOHEM. FOTO: Lenart Jagodic

Kako je prišlo do odločitve, da si se pridružil skupni Bohem?

Po prejeti ponudbi o sodelovanju nisem odlašal z odgovorom. Iskreno se veselim skupnega ustvarjanja. S tem tudi odpiram novo poglavje tako v svoji glasbeni kot tudi življenjski poti. Že na prvi skupni vaji smo se izredno dobro ujeli in ustvarili kemijo, katero bomo predstavili tudi občinstvu. Sodeloval sem že z veliko različnimi glasbeniki in skupinami, a nekako je dandanes resnično težko začutiti dobro povezanost. 

Velikokrat tovrstna sodelovanja hitro pripeljejo v nezdrave medsebojne odnose, kjer se med seboj bojujejo "egoti", ter kdo bo na odru bolj priljubljen s strani publike (govorim iz lastnih izkušenj), zato sem veliko ponudb za sodelovanja že zavrnil in se za nekaj časa posvetil  le sebi. Tukaj takšnega ozračja nisem začutil in se podal v pisanje skupne zgodbe, katero bomo ustvarjali skupaj z vami.

Kakšni so prvi odzivi znancev, prijateljev in ostalih ob novici, da boš postal novi frontman skupine BOHEM?

Sama pozitiva. Ogromno podpore z vseh strani, kar je meni osebno vzbudilo misel: "Prav sem se odločil!" A s tem se večina takih stvari začne. Zato smo skupaj zelo dobro pripravljeni tudi na kritike. Brez kritik ni uspešnega človeka, saj so te zadolžene za dodatni zagon k doseganju zastavljenih ciljev. 

Lahko kmalu pričakujemo nove uspešnice in koncerte?

Seveda ... zato smo tukaj! Kot zanimivost lahko dodam, da smo ravno med tem, ko pišem tale zapis, že izdali prvi singel, katerega prvotni avtor je Gal Gjurin. Smo mu pa nadeli Bohemsko preobleko, tako da vabljeni k poslušanju hehe...

Kaj sporočaš vsem fanom skupine Bohem, kako bi jih nagovoril?

Uživajte v divjem toku, ki ga bomo naplavili v vaša srca. Dopustite si biti ljubljeni, mi pa se že veselimo, da boste to ljubezen delili skupaj z nami na odrih. Mi smo ready, Čao!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470