Moskisvet.com
Willem Dafoe

Film/tv

Igralec pojasnil, zakaj je dandanes težko najti "dober film"

E.R.
14. 01. 2024 05.00
0

Willem Dafoe je v intervjuju za časnik Guardian pojasnil, zakaj so dandanes filmi z zahtevnejšo zgodbo postali redkost.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Igralec Willem Dafoe je pojasnil, da so filmi, ki imajo zahtevnejšo zgodbo, večinoma težje razumljivi in zato potrebujejo za ustrezno razumevanje večjo pozornost gledalca. Prav iz tega razloga si po njegovem mnenju zlasti na pretočnih platformah ljudje zvečer tovrstnih filmov nikoli ne zavrtijo, saj na koncu napornega dneva ljudje raje pogledajo nekaj z bolj neumno vsebino, pri kateri ni treba veliko misliti.

Willem Dafoe
Willem Dafoe FOTO: Profimedia

"Pozornost, ki jo ljudje filmu posvečajo doma, ni enaka," je dejal Dafoe. "Težji filmi, zahtevnejši filmi ne morejo uspeti, če nimate občinstva, ki bi bilo resnično pozorno na to, kar gleda. To pa je zelo pomembno. Jaz osebno pogrešam družbeni vpliv filmov. Greš gledat film, greš ven na večerjo, se pozneje pogovoriš o tem in tako razširiš novico. Ljudje zdaj pridejo domov, rečejo: 'Hej, draga, nocoj bova gledala nekaj trapastega,' nato preletijo platformo in gledajo 10 filmov po pet minut, nato pa rečejo: 'Pozabi, greva spat.'"

Igralki je prekipelo: skoraj je zadavila sopotnico na letalu
Preberi še
Igralki je prekipelo: skoraj je zadavila sopotnico na letalu

Igralec je razkril, da prav zato sploh ne snemajo filmov tako, kot so jih včasih. "Financirajo jih podjetja za igrače in drugi subjekti, ki tako postanejo gonilna sila za snemanje filmov, ker vedo, kako to postati. Tako tovrstni filmi ustvarjajo monopol, saj imajo zagotovljena sredstva za proizvodnjo in distribucijo. In zato je zelo zapleteno trgu ponuditi kar koli drugega."

Znani hollywoodski igralec omrežil to lepotico
Preberi še
Znani hollywoodski igralec omrežil to lepotico

Štirikratni nominiranec za oskarja je sicer poudaril, da njegovih komentarjev ne smemo jemati za svete, saj gre samo za njegovo mnenje in ne natančen, z dokazi podkrepljen pregled tega, kar se je spremenilo. Vseeno pa dodaja, da imajo pretočne platforme, kot je denimo Netflix, lastne produkcijske veje in s tem moč ustvarjanja in distribuiranja filmov neposredno občinstvu, ki pa ima raje preprostejše zgodbe v filmih, zato se prilagajajo trendu in jim jih tudi ponujajo več kot tistih s kompleksnejšimi zgodbami.

Angelski obraz in ubijalske mišice lepotice, ki jo moški prosijo, da jih premlati
Preberi še
Angelski obraz in ubijalske mišice lepotice, ki jo moški prosijo, da jih premlati

Willem Dafoe je bil pred kratkim za svoje dosežke v igralski karieri nagrajen tudi z zvezdo na hollywoodskemu Pločniku slavnih, spogleduje pa se tudi s peto nominacijo za oskarja za najboljšega stranskega igralca v filmu Poor Things. 

Igralec se je sicer z leti dokazal tako za mojstra dram kot nevarnejših akcij, svoje odločitve za izbiro filmskih projektov pa je pojasnil z metaforo:

"Pogosto se zgodi, da se ljudje, zlasti ko se postarajo, raje držijo preverjenih stvari. Ali ni bolje, da posadiš več različnih semen na več različnih mestih in čakaš, da ob določeni priložnosti vzklije več različnih stvari oziroma priložnosti, kot pa da preprosto vse staviš samo na eno posejano seme na enem mestu in upaš na najboljše?"

Willem Dafoe je v svoji karieri posnel tudi izjemen kriminalni triler Rahli spanec (Light Sleeper), ki si ga boste od 15. januarja naprej lahko kadar koli ogledali na VOYO!
Ali se Elon Musk drogira?
Preberi še
Ali se Elon Musk drogira?

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: variety.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497