Moskisvet.com
Simpsonovi

Film/tv

Dokončno slovo? Se Simpsonovi po 30 letih poslavljajo?

A.P.
29. 11. 2019 10.05
0

Animirana serija Simpsonovi je serija z najdaljšim stažem v televizijski zgodovini, a tudi njej so po besedah skladatelja Dannyja Elfmana, avtorja naslovne pesmi, šteti dnevi.

Serija Simpsonovi je na sporedu od davnega leta 1989 – prvi del so predvajali 17. decembra – 32. sezona pa utegne biti njena zadnja. Vsaj tako trdi Danny Elfman, ki je zakrivil naslovno pesem nanizanke, ki jo predvajajo v več kot 200 državah in za katero sprva nihče ni slutil, da bo odtekla takšen televizijski maraton. A serija o družini, ki jo sestavljajo Homer, Marge, Lisa, Bart in Maggie in na satiričen način orisuje življenje povprečne ameriške družine, je negirala vse.

Simpsonovi na TV zaslonih vztrajajo že dolga tri desetletja.
Simpsonovi na TV zaslonih vztrajajo že dolga tri desetletja. FOTO: Profimedia

''Na uho mi je prišlo, da se serija bliža koncu. Ne vem zagotovo, a slišal sem, da je to njeno zadnje leto,'' je oboževalce šokiral Elfman, ki je priznal, da sam ni pričakoval, da bo serija, ki je zrasla na zelniku Matta Groeninga, tako trdoživa. ''Šokiran in presenečen sem, da se je obržala tako dolgo, kot se je. Ko sem napisal glasbo za Simpsonove, sem pričakoval da je ne bo slišal nihče, saj sem bil prepričan, da serija nima nikakršnih možnosti. Pričakoval sem, da se bo obdržala tri sezone in jo bodo nato ukinili, saj je bila za svoj čas zelo čudaška. Zato sem bil prepričan, da nima nikakršnih možnosti. Verjemite mi, da je to zame eno največjih presenečenj v življenju.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Danny sicer ni edini, ki trdi, da se serija bliža svojemu koncu. Ugibanja so vse glasnejša odkar se je Fox združil z Disneyjem in so se začela porajati vprašanja ali so Simpsonovi dovolj "prijazna družinska zabava", saj ima Disney drugačna merila kot Fox. Yeardley Smith, glas Lise Simpson, je razkrila, da bodo ustvarjalci prej serijo ukinili, kot jo prilagoditi pravilom, če bi skušal Disney kakor koli poseči v zmagovito formulo. ''Ko imaš pred seboj nekaj, kar je še vedno tako relevantno in steber kulture, potem si na precej spolzkem terenu, če kaj brkljaš okoli tega. Lahko pa se tudi popolnoma motim, da bi jo prej ukinili, kot pa spremenili," je tudi to opcijo pustila odprto Smithova.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376