moskisvet
FILM/TV

Sezona lova je odprta: zgodba o lovcu na mafijo, ki pretrese

01.11.2019, 7:00
0
Mnogi filmi in televizijske serije so se že lotile mafijske tematike, a tako v drobovje kot italijanska serija Lovec je šla le redka. Poleg tega je osnovana na še nepovedanih resničnih dogodkih, zaradi česar je še toliko pretresljivejša.

Italijanska serija Lovec (Il Cacciatore) je posneta po resnični zgodbiitalijanskega sodnika in tožilca Alfonsa Sabella, ki se ga je prijel vzdevek lovec na mafijo. Serija ima vse zaščitne znake mafijske drame – rivalski družini, ki se borita za prevlado na ulicah Palerma, dokler se jima po robu ne postavi ambiciozni mladi tožilec, ki se zavzame za vse nedolžne, ki so ujeti v navzkrižnem ognju.

Serija Lovec nikogar ne pusti hladnega.
Serija Lovec nikogar ne pusti hladnega./ FOTO: VOYO

Zgodba se naslanja na Sabellovo knjigo Cacciatore di Mafiosi, ki orisuje Alfonsovo resnično vojno z mafijskimi botri v obdobju imenovanem sezona lova, ko so oblasti izvedle preko 300 aretacij.

Serijo Lovec si lahko ogledate na VOYO.

Dogajanje je postavljeno v leto 1993, ko sta se mafijskimi družini v želji za prevlado v Palermu ''sneli z verige'', neskončna vojna z roko pravice pa je terjala veliko nedolžnih življenj.

Takrat je na sceno stopil Severio Barone, mladi tožilec, ki ga upodablja Francesco Montanari, ki je imel pogum, da mafiji stopiti na prste in v mesto, kjer so mafijske vojne ulice obarvale rdeče, povrne red in mir. Pri tem se ambiciozni mož jeklene volje in poln norih idej zaveda, da si bo moral za dosego rezultatov – za zapahe spraviti velike ribe – večkrat umazati roke.

Serija Lovec VOYO
Serija Lovec VOYO/ FOTO: VOYO

Il Cacciatore: Nel Bosco torej ni le še ena televizijska serija v nizu o superjunaku v podobi moralnega križarja, ki se na svoji misiji sooča s številnimi preprekami in stereotipnih zlikovci, pač pa serija, zgrajena na resničnih in še nepovedanih dogodkih, ki se preizprašuje, kaj je prav in kaj ne. Od 1. novembra dalje si lahko vse epizode ogledate na VOYO.

Ambiciozni tožilec se odloči prelivanju krvi narediti konec.
Ambiciozni tožilec se odloči prelivanju krvi narediti konec./ FOTO: VOYO