Moskisvet.com
Sean Bean

Film/tv

Sean Bean v filmih poslej ne bo več umiral

A.P.
20. 09. 2019 09.53
0

60-letni angleški igralec Sean Bean, zvezdnik serije Igra prestolov in filma Gospodar prstanov, se je odločil, da bo poslej zavračal vloge v katerih njegov lik umre. Že kar praksa je postala, da v vsakem filmu ali seriji, v kateri se pojavi, njegov lik konča pod rušo, zato so zgodbe v katerih nastopa postale predvidljive.

Sean Bean – človek, ki vedno umre. Britanski igralec ima za sabo številne nepozabne vloge, a njegove like so pretežno doletele zelo krute usode. V seriji Igra prestolov je na primer ostal brez glave, v filmu The Field ga je v smrt prek pečine pahnila čreda krav, v filmu Black Death ga razčetverijo konji, neprizanesljiv do njega je bil Pierce Brosnan kot James Bond v filmu GoldenEye, na sidro pa ga je v filmu Patriotske igre nasadil Harrison Ford. Preživel ni niti sage Gospodar prstanov, tudi pri številnih drugih filmskih/TV projektih pa jo njegov lik ni odnesel bolje in je dočakal nasilno smrt. Čeprav mu smrt pristoji bolje kot kateremukoli drugemu igralcu, se je 60-letni igralec odločil, da temu naredi konec.

Sean Bean pred kamero ne želi več umirati.
Sean Bean pred kamero ne želi več umirati. FOTO: Profimedia

Ne zato, ker bi se naveličal umirati, pač pa, ker njegov sloves v veliki meri izda potek filma oz. serije, saj gledalci vnaprej vedo, da bo njegov lik slej ko prej umrl. ''Gledalci vedo, da bo lik umrl, ker ga igram jaz. Moral sem to prekiniti. Čas je, da preživim, sicer je vse skupaj že preveč predvidljivo.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nazadnje ga je kruta usoda doletela v prvi sezoni serije Igra prestolov, v kateri je upodobil Neda Starka, ki so mu pred očmi hčerke odsekali glavo. ''Odigral sem veliko negativcev. Šlo je za odlične vloge, a ne pretirano izpolnjujoče. Pa še vedno sem umrl.'' Leta 2014 se je zaradi številnih filmskih smrti britanskega igralca na družbenih omrežjih pojavila kampanja Don't Kill Sean Bean. Filmofili so rotili filmske ustvarjalce, da njegov lik pustijo živeti.

Zaigral je svojo smrt, da je dokazal, da je žena nanj poslala plačanega morilca
Preberi še
Zaigral je svojo smrt, da je dokazal, da je žena nanj poslala plačanega morilca

Beana bomo lahko v kratkem spremljali v mini-seriji World on Fire. Eden in edini pogoj igralca od avtorja serije Petra Bowkerja je bil, da njegov lik, Douglas Bennett, preživi. Pred snemanjem sta imela kratek ali ploden telefonski pogovor, v katerem je Bean Bowkerja vprašal. ''Saj v seriji ne umre, kajne,'' Bowker pa mu je odvrnil: ''Ne skrbi, vse bo v redu s teboj.'' In vloga je bila oddana. Bean je bil sprva skeptičen, saj je serija postavljena v čas druge svetovne vojne in sicer skozi oči ljudi ujetih v navzkrižnem ognju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sean Bean sicer niti približno ni rekorder po številu smrti na ekranu. Absolutni rekorder je Christopoher Lee, ki se je proslavil z vlogo Drakule in je umrl v 60 filmi od 280 v katerih je nastopil (njegov lik je imel zgolj 21,4 odstotno možnost preživetja). Sledijo:

John Hurt – umrl v 45 filmih od 205

Bela Lugosi – umrl v 36 filmih od 116

Vincent Price – umrl v 32 filmih od 201

Samuel L Jackson – umrl v 28 filmih od 176

Sean Bean – umrl v 25 filmih od 119

Charlize Theron – umrla v 25 filmih od 52

Liam Neeson – umrl v 24 filmih od 119

Michael Biehn – umrl v 24 filmih od 102

Mickey Rourke – umrl v 22 filmih od 77

Shelley Winters – umrla 19 filmih od 162

Gary Busey – umrl v 19 filmih od 172

Robert De Niro – umrl v 19 filmih od 115

Bill Paxton – umrl v 15 filmih od 93

Sigourney Weaver – umrla v 13 filmih od 82

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470