Moskisvet.com
Robert De Niro

Film/tv

Robert De Niro to zelo rad počne na snemanju

E.R.
08. 03. 2024 03.00
0

Robert De Niro, ki slovi po svojih vrhunskih komedijah, je spregovoril o tem, kdaj in zakaj jih dejansko rad snema, delil osebno anekdoto in razkril, da se ga mlajši kolegi na snemanjih običajno bojijo.

V sloviti komediji Hollywoodska prevara (The Comeback Trail), ki si jo boste lahko to soboto, 9. marca, ob 22.35, ogledali na Kanalu A, boste lahko spremljali nenavaden zaplet – enega tistih, za katere je težko verjeti, da se bodo kdaj zgodili v resničnem življenju.

Filmska uspešnica, v kateri igrajo Robert De Niro, Tommy Lee Jones in Morgan Freeman, govori o snemanju filmov, natančneje o snemanju filmov v 70. letih, ko se drugorazredni producent, ki je dolžen mafijskemu šefu, odloči za zavarovalno prevaro. Upodobil pa ga je oskarjevec Robert De Niro.

Hollywoodska prevara je morda satira filmske industrije, vendar podobni triki De Niru niso tako neznani. Igralec ima namreč za seboj že več kot 50 let dolgo kariero, v kateri pravi, da je že naletel na ljudi, kot je neumni Max Barber, lik, ki ga igra.

"Sem, seveda sem," je De Niro povedal za news.com.au po telefonu iz New Yorka. "Toda ko sem naletel na tipa, kot je lik, ki ga igram, ga nikoli nisem jemal preveč resno. Ljudje mislijo, da lahko dobijo denar, ki ga potrebujejo za financiranje filma na podlagi slavnih imen igralcev ali režiserja, a včasih ni tako preprosto. Zato se poskušajo znajti tako, kot se poskuša znajti moj lik."

De Niro iskreno o ženski, ki mu je spremenila življenje
Preberi še
De Niro iskreno o ženski, ki mu je spremenila življenje

 Robert De Niro je prvič sodeloval z režiserjem in soscenaristom filma Hollywoodska prevara (The Comeback Trail) Georgeom Gallom pri Midnight Run, komediji iz leta 1988. Potrebovala sta tri desetletja, da sta se njuni poti spet srečali, a ne zato, ker nista poskušala.

"V preteklih letih sva se pogovarjala o stvareh tu in tam. Poznal sem ga, ko sem bil mladenič, zdaj pa sem star in opravljam to vlogo po toliko letih, ko sva se spoznala. George mi je všeč, on je odličen fant. Je zelo vesel in ima odličen odnos ter se odlično razume z igralci in vsemi. Vse je torej zelo pozitivno in zabavno, kar pomaga. In zaradi tega, ker gre za komedijo, to mora tako biti. Na snemanju potrebuješ to veselje."

Med zvezde jo je izstrelila vloga prostitutke
Preberi še
Med zvezde jo je izstrelila vloga prostitutke

 De Niro je razkril, da je, ko je prvič prejel scenarij, začel z branjem, da bi dobil občutek, kaj še potrebuje, da bi ga nekoliko privzdignil. "To velikokrat počnem. Rad berem scenarije z drugimi igralci. Nekatere od njih dejansko obravnavajo za vlogo, drugi pa mi samo delajo uslugo."

De Niro, Gallo in ekipa so sredi leta 2019 v samo petih tednih posneli komedijo v obsežnih puščavah Albuquerqueja v Novi Mehiki, ki so služile kot prizorišče filmske zgodbe. To je pomenilo, da so bili okoli prizorišča konji in še posebej strašni biki. Tommy Lee Jones je kot ostareli igralec vesternov za film naredil veliko podvigov na konju sam.

Robert De Niro in Tommy Lee Jones v prizoru iz fima
Robert De Niro in Tommy Lee Jones v prizoru iz fima FOTO: Profimedia

Tudi De Niro je sedel na konja in delil osebno anekdoto, kar se redko zgodi: "Svojo malo hčerko sem peljal na jahanje z drugimi, ki so imeli konje, in tudi ona se dejansko povzpela v sedlo. Njej je bilo še posebej zabavno."

Razvpiti igralec ima sicer šest že odraslih otrok, lansko leto aprila pa je na svet pozdravil še svojo sedmo hčerko. To, da je spregovoril o svoji hčerki, je za zasebnega De Nira prava redkost, saj na tem področju predstavlja popolno nasprotje podmladku v igralski industriji, ki vsak trenutek svojega življenja deli na socialnih omrežjih.

Novopečeni očka razkril, kako je imeti otroka pri 80 letih
Preberi še
Novopečeni očka razkril, kako je imeti otroka pri 80 letih

Tako v intervjujih večinoma govori le o svojem delu, tega pa se strogo drži že od začetka kariere. Takrat je bil sicer na vrhuncu svoje slave, a je tudi intervjuje dajal redko. Zdaj, z različnimi zahtevami javnosti in eksplozijo televizijskih, tiskanih in spletnih mest, ki hrepenijo po dostopu do zvezdnikov, pa je tudi De Niro postal pogostejši promotor svojega dela.

Zvezdnik bo letos poleti praznoval že svoj 81. rojstni dan, še vedno pa se trudi, da v povprečju posname vsaj tri filme na leto, kar s seboj prinaša tempo, ki ga marsikateri mladi igralec ne more dohitevati. Mnogi od njegovih projektov so komedije, za katere pa igralec trdi, da spadajo v žanr, ki ga je težko opravljati.

Najbolj drastične spremembe zvezdnikov
Preberi še
Najbolj drastične spremembe zvezdnikov

"Komedije je zabavno delati, če so dobro napisane in od mene zahtevajo nekaj, kar lahko delam. Določenih stvari namreč ne morem. Ampak to so zabavni projekti. Če je režiser dober in razume, kako nekaj izvabiti iz igralcev, potem je zabavno. Rad jih delam," je sprva komentiral, nato pa dodal:

"Sploh, ko komedijo napiše režiser. Všeč mi je, ko on sam nekaj napiše. Ni nujno, da je tako, in velikokrat tudi ni, vendar je na določen način to dobra stvar. Potem znajo vse skupaj prilagoditi in te usmerjati oziroma voditi. Oni so namreč ustvarili scenarij, zato vam lahko takoj dajo odgovor na to, kako mislijo, da bi moralo biti nekaj narejeno. Saj ne, da režiser, ki ni napisal scenarija, tega ne zmore. Ampak zame je velikokrat to prednost."

 

Sloves De Nira v Hollywoodu in njegova zapuščina pri mlajših igralcih pogosto vzbujata strah. Tudi pri ustvarjanju komedije Hollywoodska prevara (The Comeback Trail) se je to zgodilo Zachu Braffu, ki v filmu igra njegovega nečaka. Igralec je priznal, da je imel zaradi tega velike težave s snemanjem prizora, v katerem se je moral dreti na De Nira.

Na vprašanje, ali se mu to pogosto dogaja, pa je Robert skromno odvrnil: "Se dogaja, ampak potem ko začnemo delati, to hitro mine. Na koncu smo vsi tam zato, da nekaj naredimo in to čim bolje." Za zaključek je dodal: "Zach je bil odličen, z njim je bilo res super delati tako kot vsemi ostalimi. Tommy Lee Jones, Morgan, vsi so bili odlični."

Komedijo Hollywoodska prevara (The Comeback Trail) si boste lahko to soboto, 9. marca, ob 22.35, ogledali na Kanalu A.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.news.com.au

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497