Moskisvet.com
Fortrade Netflix

Film/tv

Netflix se draži. Zakaj?

M.K.
23. 01. 2019 08.25
0

Odkar se je pričela gonja proti spletnim ponudnikom piratskih verzij filmov, serij, iger, glasbe in podobno, se je število uporabnikov največjih svetovnih ponudnikov pretočnih vsebin drastično dvignilo. Na čelu še vedno sedi Netflix, ki pa sedaj dviguje cene svojih storitev.

Na tretjem mestu najuspešnejših ponudnikov pretočnih video spletnih vsebin najdemo Hulu, na drugem se nahaja Prime podjetja Amazon in na prvem Netflix, ki je osvojil srca in denarnice že tudi mnogih Slovencev.

Ameriški gigant v kratkem načrtuje dvig cen svojih paketov. Tako bomo v Sloveniji za najosnovnejši paket odšteli namesto sedanjih 7,99 € en evro več, torej 8,99 €. Za srednji paket bo potrebno odšteti dva evra več, in sicer bo cena iz 9,99 € poskočila na 11,99 €. Najdražji paket podjetja pa bo kmalu namesto 11,99 € stal 15,99 €. Vprašanje pa je, zakaj so se pri podjetju odločili za ta korak?

"Od časa do časa spremenimo cene storitev, ker vseskozi investiramo v izboljšano Netflix izkustvo."
"Od časa do časa spremenimo cene storitev, ker vseskozi investiramo v izboljšano Netflix izkustvo." FOTO: Fortrade Netflix

Morda je krivo dejstvo, da Netflix porabi več denarja, kot ga zasluži. Zaradi hude konkurence in avtorskih pravic mora podjetje ustvarjati vedno več originalnih izdelkov, ki pa še zdaleč niso poceni. "Od časa do časa spremenimo cene storitev, ker vseskozi investiramo v izboljšano Netflix izkustvo," je za javnost izjavil predstavnik podjetja. "Ustvarjanje originalnih vsebin je zelo drago. Na primer, produkcija ene epizode serije Stranger Things stane Netflix okroglih osem milijonov evrov."

Nekoč je ‘reševal’ Willyja, sedaj bo moral v zapor
Preberi še
Nekoč je ‘reševal’ Willyja, sedaj bo moral v zapor
V zamiku za 7 dni nazaj lahko kjerkoli in kadarkoli spremljate najbolj priljubljene televizijske vsebine.
V zamiku za 7 dni nazaj lahko kjerkoli in kadarkoli spremljate najbolj priljubljene televizijske vsebine. FOTO:

V Sloveniji imamo možnost uporabe tudi svojega lastnega ponudnika pretočnih vsebin. To je VOYO, ki  je prva slovenska spletna videoteka. V videoteki lahko izbirate filme, serije, resničnostne šove, risanke, športne prenose in hite domače produkcije, v zamiku za 7 dni nazaj pa lahko kjerkoli in kadarkoli spremljate najbolj priljubljene televizijske vsebine na kanalih POP TV, Kanal A, KINO, BRIO in OTO, seveda brez oglasov.

Trenutno je na voljo ogled vseh filmov tajnega Agenta Jamesa Bonda, če ste minuli vikend zamudili boksarski spektakel, v katerem sta se pomerila legendarna boksarja Manny Pacquiao in Adrien Broner, pa si lahko dvoboj ogledate zdaj!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400