Moskisvet.com
Lance Armstrong doping

Film/tv

Navdihujoče zgodbe športnih legend in drugi motivacijski filmi

N. Č.
18. 07. 2022 05.00
0

Sezona kopanja je že tu, vi pa še kar iščete motivacijo, ki bi vam pomagala do popolne poletne postave. Najdete jo lahko na VOYO, kjer vas čaka širok nabor motivacijskih filmov in navdihujočih dokumentarcev o znanih športnih legendah. Oglejte si jih in poskrbite, da vas poletno ležerno vzdušje ne ustavi na poti do vaših ciljev.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Zagotovo ste že slišali za nekdanjega kolesarskega asa Lancea Armstronga in za njegovo bleščečo kariero. Na VOYO vas čaka resnična zgodba pod naslovom Program o irskem športnem novinarju Davidu, ki je posumil, da utegnejo biti kolesarske zmage Lancea Armstronga povezane z uporabo nedovoljenih poživil. David začne raziskovati ozadje njegovih uspehov in počasi mu uspe razkriti umazane podrobnosti o programu uporabe poživil celotne ekipe in o tehnikah laži, zanikanja ter ustrahovanja, s katerimi Armstrong poskuša prikriti resnico. Na VOYU vas čaka tudi dokumentarni film Leteči Škot o vrhunskem kolesarju Graemu Obreeju.

Temna plat Lanca Armstronga
Preberi še
Temna plat Lanca Armstronga

Prav tako navdihujoča je zgodba o nogometni legendi po imenu Pele, ki jo odlično opiše film Pele: Rojstvo legende. Ko govorimo o nogometnih legendah, vsekakor ne gre brez omembe enega največjih imen v tem športu, to pa je seveda karizmatični Argentinec Diego Maradona, čigar čudeže, ki jih je delal na igrišču, lahko spremljamo v istoimenskem dokumentarcu na VOYU. Njegovo življenjsko zgodbo je v dokumentarcu Maradona opisal tudi priznani režiser Emir Kusturica, ki nas skozi svoj dokumentarni film vodi po krajih, ki so Maradono najbolj zaznamovali. Ob ogledu izvemo marsikatere podrobnosti o življenju nogometne legende, za katere javnost doslej še ni vedela, vključno s podrobnostmi o njegovem hitrem vzponu in neslavnem padcu zaradi zlorabe drog.

Diego Armando Maradona
Diego Armando Maradona FOTO: Profimedia

Četudi niste ravno ljubitelji avtomobilističnega dirkanja, vas bo dokumentarec o turbulentnem procesu nastajanja McQueenovega filma Le Mans o 24-urni dirki v Franciji zagotovo navdušil. Ko se je začela produkcija filma, je bil Steve McQueen ena največjih filmskih zvezd. Želel si je uresničiti svoje sanje in ustvariti film o svoji veliki strasti: avtomobilističnem dirkanju. Toda med nastajanjem filma so se težave in zapleti kar vrstili. Finančne težave, hude nesreče, rivalstva in nesoglasja so botrovali ne samo k neuspehu filma, temveč tudi k propadu McQueenovega zakona in skorajšnjemu bankrotu, kar vse lepo prikaže dokumentarec Steve McQueen in Le Mans. Eden bolj priljubljenih dirkaških filmov na VOYO je akcija Dirkaška kri, v kateri John Travolta nastopa v vlogi legendarnega dirkaškega veterana Sama Munroeja, če pa niste ravno ljubitelji dokumentarnih filmov, vendar vas vseeno zanimajo športne vsebine, je družinski film Mladi dirkač prava izbira za vas. 

Sebastian Cavazza
Sebastian Cavazza FOTO: VOYO

Pod lahkotnejše filme spadata tudi komediji Pretepač in Brata na igrišču, en boljših družinskih filmov na VOYU pa je slovenski film Nika, v režiji Slobodana Maksimovića, v katerem zaigra tudi vsem poznani Sebastian Cavazza. VOYO ponuja tudi dve srbski humoristični seriji, in sicer komedijo Sanjska ekipa in humoristično romantično dramo Zaznamovani na igrišču, zanimiv pa je tudi jugoslovanski film Postali bomo prvaki sveta, ki je posnet po resničnih dogodkih, nanaša pa se na legendarno jugoslovansko košarkarsko šolo, kjer so se pod koši razvijali novi talenti. Za oboževalce boksa in igralca po imenu Michael B. Jordan pa VOYO ponuja film Creed: Rojstvo legende in njegovo nadaljevanje, Creed II.

Creed  2
Creed 2 FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414