Moskisvet.com
mark wahlberg

Film/tv

Šel je na usposabljanje za ostrostrelca

E.R.
02. 03. 2024 03.00
1

Mark Wahlberg je razkril, kako intenzivne so bile njegove priprave na snemanje filma Strelec (Shooter).

Na programu KINO si boste lahko to nedeljo, 3. marca, ob 21.50 ogledali akcijski spektakel Strelec (Shooter), v katerem v glavni vlogi blesti igralec Mark Wahlberg. V njem igra kot Bob Lee Swagger, eden najboljših ostrostrelcev na svetu, ki se je po nalogi z nesrečnim koncem skril pred svetom v samotnih gorah. Pes, s katerim živi v skromni koči, je vsa družba, ki si jo Bob želi. Njegov mir zmoti polkovnik Johnson z informacijami o atentatu na predsednika države. Od Boba želi, da tudi sam naredi načrt, kako ubiti predsednika, v upanju, da bi tako dobili vpogled v morilčeve načrte. Bob z nejevoljo opravi nalogo, a predsednika kljub temu umorijo. Šele tedaj se za Boba začnejo resnične težave, saj ugotovi, da je bila njegova naloga le krinka, pod katero so mu podtaknili umor. Nato pa mora uporabiti vse svoje spretnosti, da bi opral svoje ime ...

Mark Wahlberg kot Bob Lee Swagger.
Mark Wahlberg kot Bob Lee Swagger. FOTO: Profimedia

Mark Wahlberg je v intervjuju razkril, kaj vse so od njega zahtevale priprave na to vlogo. "Vedno obožujem priložnost za vlogo, ki zahteva veliko fizičnega napora. Vse dokler ne končamo drugega tedna snemanja in sem povsem uničen," se je sprva pošalil, nato pa nadaljeval:

Zvezdnik se je poškodoval. Poglejte, kaj je delal ...
Preberi še
Zvezdnik se je poškodoval. Poglejte, kaj je delal ...

"Kakor koli že, to so stvari, za katere živim. Poslali so me recimo na usposabljanje za ostrostrelca, in čeprav sem prej pri veliko filmih že rokoval z orožjem, je bila to zame povsem nova raven zahtevnosti. Srečal sem se s pravim ostrostrelcem, ki je z menoj sodeloval med celotnim snemanjem, kar mi je sicer pomagalo pri izoblikovanju samega lika, ampak bilo je res težko. Vojaki so izjemno disciplinirani, pametni in vzdržljivi. Bog ne daj, da se zapleteš z njimi. Jaz sem svojemu pomočniku vsak dan kupoval večerjo, da bi ostala v dobrih odnosih."

Kdo je igralec, ki se je zapletel v prepir s slavnim raperjem Eminemom?
Preberi še
Kdo je igralec, ki se je zapletel v prepir s slavnim raperjem Eminemom?

 Zvezdnik je nato še enkrat poudaril, da je bilo usposabljanje fizično res zelo zahtevno, ampak njegov glavni cilj je bil, da lik upodobi na čim bolj realen način. "Zame ne obstaja nič boljšega kot to, da se moram psihično in fizično potopiti v določeno vlogo. V tem času tudi blokiram vse drugo in se popolnoma predam samemu liku. Tako vem, da svoje delo vedno opravim najbolje, in se nikoli ne oziram nazaj s kakršnim koli obžalovanjem," je še dodal.

Mark Wahlberg.
Mark Wahlberg. FOTO: Profimedia

Igralec, ki je v svoji karieri osvojil kar nekaj nagrad in bil za svoje delo dvakrat nagrajen z oskarjem, pa je spregovoril še o tem, kako izbira svoje filmske projekte, ki pogosto postanejo svetovno znane filmske uspešnice.

"Vedno se vprašam, ali je nek film tak, ki bi si ga ogledal tudi sam, po drugi strani pa imam v obziru tudi to, ali bi si me oboževalci želeli videti v takšni vlogi. Vseeno pa poskušam vedno izbrati nekaj drugačnega, ker rad postavljam izzive sam sebi. Včasih sem sicer izbiral projekte glede na to, kdo je še sodeloval zraven, dandanes pa zagovarjam to, da se nečesa lotim, čeprav je tvegano. Kdor ne tvega, ne profitira," je še povedal zvezdnik.

Tako je zvezdnik presenetil hčerko ob njenem 14. rojstnem dnevu
Preberi še
Tako je zvezdnik presenetil hčerko ob njenem 14. rojstnem dnevu
Film Strelec (The Shooter) si boste lahko na KINO ogledali to nedeljo, 3. marca, ob 21.50.
Srednjo zaključil v svojih štiridesetih letih, zdaj pa sanja o fakulteti
Preberi še
Srednjo zaključil v svojih štiridesetih letih, zdaj pa sanja o fakulteti

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.blackfilm.com

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369