Moskisvet.com
Feniks je kot nalašč za vse ljubitelje pravih kriminalnih serij, ki ne pozna cenzure in se kamera ne umakne, ko je treba pokazati brutalnost zločinov.

Film/tv

Kriminalno dobra! Nizozemska kriminalna serija, ki vas bo prikovala pred zaslone

A.P.
20. 09. 2019 07.20
1

Ste siti kriminalnih serij ameriške produkcije, ob gledanju katerih človek v poplavi akcijskih prizorov in nabojev komajda zadiha? Potem je čas, da spoznate miniserijo Feniks (Fenix), prvovrstno nizozemsko kriminalno serijo, ki je navdušila kritike in vas ne bo pustila ravnodušnih.

Hrepenite po kriminalni seriji, ki ga daje poudarek na vsebini, ki je brez puhlega scenarija, očiščena hollywoodske navlake, kot so posebni učinki in se ne naslaja nad smrtjo? Potem resno razmislite, da si odtrgate čas za ogled nizozemske kriminalne serije Feniks (Fenix), ki je ekskluzivno na voljo na VOYO.

Feniks je kot nalašč za vse ljubitelje pravih kriminalnih serij, ki ne pozna cenzure in se kamera ne umakne, ko je treba pokazati brutalnost zločinov.
Feniks je kot nalašč za vse ljubitelje pravih kriminalnih serij, ki ne pozna cenzure in se kamera ne umakne, ko je treba pokazati brutalnost zločinov. FOTO:

Dogajanje je postavljeno v provinco Severni Brabant (tudi samo Brabant), na videz mirno pokrajino na Nizozemskem, ki za idilično masko skriva grozljiv obraz, saj se v ozadju odvijajo krvavi posli z drogo in druge vrste okrutnega kriminala.

Vikingi, epska serija, ki gledalca posrka vase
Preberi še
Vikingi, epska serija, ki gledalca posrka vase

Serijo je režiral Shariff Korver, ki je odraščal v skorumpirani in s krvjo prežeti Venezueli, ter njenem, vsaj na videz popolnem nasprotju, Nizozemski. Zakaj na videz? Ker je kmalu ugotovil, da ima tudi dežela tulipanov svojo Južno Ameriko – provinca Severni Brabant, ki je največja proizvajalka ekstazija na svetu. Te dve skrajnosti je želel združiti in nastala je serije Feniks, poimenovane po mistični ptici iz egipčanske mitologije. Zgodba je vmeščena na nizozemsko-belgijsko mejo v neposredno bližino mesta Antwerp, kjer živi skupnost z lastnimi moralnimi pravili in prepričanji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V seriji ne manjka skrivnosten primer umora, spletk, kompleksnih karakterjev, ki se spopadajo z demoni iz preteklosti ter zloglasen antagonist. Režiser se je namenoma izogibal izobilju pregonov in streljanja, ampak se raje osredotočil na zlovešče usode, ki kot Damoklejev meč visijo nad karakterji in zaradi katerih je vsaka epizoda bolj in bolj napeta ter vodi v razplet, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Serijo Feniks si lahko ogledate na VOYO.

Fenix se začne s prihodom detektivke Jare Terwijde in direktorja prodaje Rensa Segersa v svoje rodne kraje po dolgem času. Jara želi opraviti očetovo ime in ga distancirati od družinskih zločinov, a stvari se hitro zapletejo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400