FILM/TV

Jurij Zrnec: 'Vsake toliko vsi potrebujemo klofuto življenja'

09.06.2021, 6:00
1
Pravijo, da je slovensko občinstvo težko zadovoljiti in pogosto se pojavljajo kritike, a zdi se, da je Jurij Zrnec nanje imun. Pa ne zgolj zato, ker, kot pravi sam, ga po vseh življenjskih izkušnjah težko ustaviš, temveč zato, ker se zdi, da ga imajo vsi radi. S projekti, ki jih je pripravljal v preteklosti, je navduševal staro in mlado, potem pa je v njegovo življenje zarezala težka izkušnja. Oziroma več njih. 'Vsake toliko vsi rabimo klofuto,' pravi danes in dodaja, da je o tem govorila že njegova babica. 'Jaz sem jih potreboval več, da sem dojel,' razmišlja.

Jurij Zrnec v Sloveniji zagotovo ne potrebuje nobenega uvoda, saj ga imajo radi tako mladi kot tisti mladi po srcu, sam pa se nahaja v življenjskem obdobju, ko se zaveda, kaj je pomembno in kaj želi s svojim časom početi. Med drugim so ga veliko naučile minule življenjske izkušnje, več srčnih infarktov in pljučnih embolij, brez težjih simptomov je prebolel tudi covid-19. "Vsaka šola nekaj stane," razmišlja danes in dodaja, da se ti morda mora zgoditi nekaj slabega, da dojameš: "Meni se jih je naredilo ogromno, pa še nisem videl. Takrat sem razmišljal, da moraš orati po mulju svoje duše, da vidiš, kako nizko lahko greš." Več nam je zaupal v spodnjem videu.

Naslednji teden se Zrnec na slovenske zaslone vrača v novi humoristični seriji Ja, Chef!, kjer bo prav on odigral chefa Ljubomirja Bohinca, ki s svojo ekipo vodi najbolj priljubljeno restavracijo v prestolnici. Zrnec svoj lik opiše z besedami, da je dober Satan: "Če to obstaja. Najbrž ne. Sam zagotovo ne bi bil tako glasen, kot je on, bil bi bolj človeški. Bi se pa jaz in Ljubo najverjetneje ujela v tem, da sva oba v svojem delu precej za***ana. Veva, kaj hočeva, hočeva točno tako in pri tem vztrajava, ker oba veva, zakaj hočeva tako. Mogoče bi bil ljudem v kuhinji s takšnim karakterjem zoprn in nedostopen." Zagotovo pa Zrnec ne velja za takega kot igralec, a pravi, da o tem ni nikoli razmišljal, saj verjame, da ljudje začutijo, če si srčen in s srcem tudi delaš. "Starša sta me vzgojila, da sem pošten, da se potrudim, da vse naredim maksimalno. Rad moraš imeti sebe, da imaš rad druge in rad moraš imeti življenje. Jaz ga imam, pa čeprav je včasih težko," nam med drugim prizna med pogovorom. 

PREBERI ŠE
Katarini Čas se je uresničila še ena želja

Čeprav so za njim dolgoletne igralske izkušnje, Jurij priznava, da tako dobre energije med vsemi vpletenimi na setu že dolgo ni čutil, zato serijo Ja, Chef! res ustvarjajo s srcem. V njej se mu bosta med drugim pridružila 'kuharja' Klemen Janežič in Tjaša Železnik, pa tudi Katarina Čas, Bojan Emeršič, Matej Puc in Domen Valič

Prvih deset epizod serije Ja, Chef! si boste lahko 17. junija na VOYO ogledali na mah, zahvaljujoč novi funkciji prenosa priljubljenih vsebin znotraj aplikacije iOS in Android, pa si lahko zdaj vsebine ogledate tudi brez spletne povezave. Uporabniki si pred potovanjem priljubljene vsebine naložite na svoj pametni telefon (iOS, Android) za kasnejši ogled brez spletne povezave ali v primeru slabše povezave WiFi.

PREBERI ŠE
Pred leti je navduševal kot Martin Rozman, zdaj pa se vrača

Ja, Chef
Ja, Chef/ FOTO: VOYO