Moskisvet.com
Tom Hanks

Film/tv

V tej vlogi ga ni želel videti nihče, nato pa je prejel oskarja

E.R.
01. 04. 2024 03.30
0

Legendarna filmska uspešnica si je skupaj prislužila kar šest oskarjev, med katerimi je tudi tisti za najboljšega glavnega igralca. Tega je prejel Tom Hanks, ki pa ga nihče od ustvarjalcev filma sprva ni želel izbrati za vlogo.

Malo filmov se je tako močno vtisnilo v ameriški spomin kot uspešnica Forrest Gump iz leta 1994, ki ga je režiral Robert Zemeckis in v katerem igrajo Tom Hanks, Gary Sinise, Sally Field, Robin Wright in Mykelti Williamson

Forrest Gump, posnet po istoimenskem romanu Winstona Grooma iz leta 1986, je bil velik zaslužkar na blagajnah in dobitnik številnih nagrad, saj je osvojil šest oskarjev (vključno z nagrado za najboljši film in drugo zaporedno nagrado za najboljšega igralca za Hanksa po njegovi zmagi leta 1993 za Philadelphio). Ustvaril je vrsto rekov, ki so še danes svetovno priljubljeni, vključno s pogosto citirano ugotovitvijo, da je življenje kot škatla čokolade. V nadaljevanju pa sledi še nekaj zanimivosti, ki jih o tej filmski uspešnici gotovo še ne poznate.

Forrest Gump (Tom Hanks)
Forrest Gump (Tom Hanks) FOTO: Profimedia

Tom Hanks ni bil za nikogar prva izbira za vlogo

Dandanes si v vlogi Forresta Gumpa težko predstavljamo kogar koli drugega kot Toma Hanksa, toda romanopisec Winston Groom si je v tej vlogi zamislil Johna Goodmana (na to je bistveno vplivala njegova višina). Na drugi strani si je režiser Robert Zemeckis želel Billa Paxtona, ki so ga studii zavrnili, ker ni bil dovolj velik  zvezdnik, ali Harryja Andersona, ki pa je bil nedosegljiv zaradi snemanja televizijske serije. Bill Murray, Chevy Chase in John Travolta so bili prav tako povabljeni, a so sami zavrnili vlogo.

Tom Hanks je postal obraz spletne prevare
Preberi še
Tom Hanks je postal obraz spletne prevare

Kot dvojnik Toma Hanksa je v filmu nastopil tudi njegov brat

Jim Hanks, tudi sam igralec in filmski ustvarjalec, je na snemanju sodeloval kot dvojnik svojega starejšega brata v številnih sekvencah. Jim je sicer pogosto menjal glas za svojega brata v filmih, video igrah in govorečih igračah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi Robin Wright ni bila prva izbira za glavno žensko vlogo

Jodie Foster, Nicole Kidman in Demi Moore so bile vse obravnavane za vlogo, preden je Robin Wright, ki je za njeno upodobitev prejela nominacije za zlati globus in SAG, zaigrala v odmevnih likih v filmih in televiziji (The Princess BrideHouse of Cards ) in je leta 2021 režirala svoj prvi celovečerni film (Land ).  "Forrest Gump  je bil zagotovo ena najbolj neverjetnih izkušenj v moji karieri," je povedala za Bustle leta 2021. "To je tako lep film, ne da bi bil pretirano sentimentalen. Nismo vedeli, da bo to uspeh, ki ga je dosegel med snemanjem. Samo zato, da bi lahko igral lik v skoraj 20 letih, skozi vse, kar je Jenny prestala s Forrestom. S Tomom sva se vsak dan tako lepo nasmejala. Počutim se tako blagoslovljena in počaščena, da sem bila v tako ikoničnem filmu."

Robin Wright
Robin Wright FOTO: AP
Od ’žajfnice’ in Forresta Gumpa do seksi mamice z zmajevim ’tatujem’
Preberi še
Od ’žajfnice’ in Forresta Gumpa do seksi mamice z zmajevim ’tatujem’

Dave Chappelle je zavrnil vlogo Forrestovega prijatelja Bubba Bluea

Komik in igralec Dave Chapelle si ni mislil, da bo film uspel, zato je vlogo izpustil iz rok, vendar je od takrat izrazil obžalovanje zaradi svoje odločitve. Enako je storil tudi Ice Cube, prav tako tudi David Alan Grier. Medtem ko so bili za vlogo obravnavani še Chris Rock, Eddie Murphy in Martin Lawrence, je bil na koncu za vlogo Bubba izbran Mykelti Williamson in bo za vedno ostal ljubljenec občinstva zaradi svoje čustvene predstave.

Mykelti Williamson
Mykelti Williamson FOTO: Profimedia

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Uspešnico Forrest Gump si boste lahko nocoj ob 20.00 ogledali na Kanalu A!

Tom Hanks med snemanjem kultnega filma skoraj izgubil življenje
Preberi še
Tom Hanks med snemanjem kultnega filma skoraj izgubil življenje

Vir: www.aarp.org

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492