Moskisvet.com
Natalie Portman

Film/tv

Filmski zvezdniki, ki zasloveli čisto po naključju

A.P.
06. 05. 2020 14.59
0

Čeprav vam bo večina povedala, da za preboj v Hollywood potrebujete dobrega agenta ali da poznate prave ljudi, pa je včasih dovolj, da imate v življenju nekaj sreče. Marsikateremu filmskemu igralcu svetovnega kova je namreč preboj uspel po golem naključju.

Včasih je treba biti zgolj na pravem mestu ob pravem času in ti filmski zvezdniki so živ dokaz, saj jim je preboj uspel po naključju in jim pred tem ni bilo treba nastopati v zanič filmih, posneti nešteto oglasov in medtem še kelnariti. Nekateri še niti niso vedeli, da želijo biti igralci.

Saša Lešnjek: ''Soigralci so se vedno norčevali iz mene, češ da mi sploh ni treba vaditi, saj tako ali tako igram samo sebe''
Preberi še
Saša Lešnjek: ''Soigralci so se vedno norčevali iz mene, češ da mi sploh ni treba vaditi, saj tako ali tako igram samo sebe''

Chris Pratt

Zvezdnika filmov Varuhi galaksije in Jurski svet, Chrisa Pratta, je odkrila igralka in režiserka Rae Daw Chong, ko je ta stregel na Havajih v tamkajšnji restavraciji Buba Gump. Pri takratnih 19-ih letih je živel v prikolici na havajskem otoku Maui. Chongova mu je ponudila vlogo v svojem režiserskem prvencu Cursed Part 3, ki so ga snemali v Los Angelesu.

Chris Pratt
Chris Pratt FOTO: Profimedia

Rosario Dawson

Tudi igralka Rosario Dawson je bila odkrita po čistem naključju, potem ko jo med posedanjem na domači terasi v New Yorku (Lower East Side) opazila scenaristka Harmony Korine in ji ponudila vlogo v filmu Mularija (Kids).

Charlize Theron
Charlize Theron FOTO: Profimedia

Charlize Theron

Potem ko se je Charlize Theron preselila v Los Angeles, je skušala v banki vnovčiti plačilni ček, ki ga je prejela od delodajalca v New Yorku. Banka ga ni sprejela, zato se je začela dreti na bančnega uslužbenca. Celotni sceni je bil priča slavni agent John Crosby, ki ji je dal vizitko, saj je želel postati njen zastopnik. In tako se je začela njena pot med filmske zvezde.

Charlize Theron
Charlize Theron FOTO: Profimedia
Tako so zvezdniki dobili svoja umetniška imena
Preberi še
Tako so zvezdniki dobili svoja umetniška imena

Charlie Hunnam

Če so Theronovo odkrili med vnovčevanjem čeka v banki, so Hunnama med kupovanjem čevljev za brata. Ko je pri sedemnajstih na božični večer kupoval čevlje v Newcastlu, ga je opazil žensko, ki ga je premerjala z očmi. Hunnam je to opazil in ji poslal  poljubček. Izkazalo se je, da gre za producentko lokalne TV-serije Byker Grove, kjer je prvič zaigral.

Charlie Hunnam
Charlie Hunnam FOTO: AP

Danny Trejo

Tudi razbrazdani Danny Trejo, ki drži rekord med filmskimi igralci, ki so v filmih največkrat umrli, je v Hollywoodu pristal zgolj po naključju. Preboj mu je uspel v vlogi svetovalca za droge, ko ga je na prizorišče snemanja poklical glavni igralec v filmu Runaway Train, Eric Roberts, da ga poduči o uporabi in učinku drog. Ko je scenarist opazil njegove zaporniške tetovaže, je v filmu dobil stransko vlogo.

Danny Trejo
Danny Trejo FOTO: Profimedia

Norman Reedus

Če se tistega večera Norma Reedus ne bi napil, verjetno danes ne bi bil filmska zvezda. Tisti dan je Reedus najprej izgubil službo v losangeleški trgovini z motorji, nato pa pristal na hollywoodski zabavi, kjer se ga je napil, ukradel ženska očala in začel vpiti na ljudi. Čeprav ni bilo njegovo početje nič kaj zrelo, pa je bila njegova ''predstava'' všeč nekemu producentu, ki mu je priskrbel prvo vlogo v gledališki igri in s tem štartal njegovo igralsko kariero.

Norman Reedus
Norman Reedus FOTO: Reuters

Matt Dillon

Tudi Dillon se ima za svojo filmsko kariero zahvaliti nevzornemu vedenju, potem ko ga je lovec na talente opazil medtem ko je šprical šolo. Ko so se skavti pred snemanjem filma Over the Edge razpršili po newyorških šolah, da bi poiskali mulce za pred kamero, je eden po koncu odmora, ko se je mularija porazgubila po učilnicah, na hodniku opazil Dillona, s katerim je pokramljal in mu ponudil vlogo v filmu.

Matt Dillon
Matt Dillon FOTO: Reuters

Jason Statham

Zvezdnik akcijskih filmov John Statham se ima prodaji bižuterije in poceni parfumov na črnem trgu zahvaliti, da ga je pod svoje okrilje vzel režiser Guy Ritchie, ki je zanj in njegovo popoldansko dejavnost slišal preko modne agencije French Connection, ki je Stathama zastopala, saj je prav tak lik iskal za svoj odštekani film Morilci, tatovi in dve nabriti šibrovki (Lock, Stock and Two Smoking Barrels).

Jason Statham
Jason Statham FOTO: Jason Statham

Natalie Portman

Igralka Natalie Portman je bila odkrita medtem ko je v restavraciji z mamo jedla pico, kjer jo je opazil lovec na talente in sicer skavt za znamko Revlon. Ponudil ji je delo v modni industriji, sama pa je dejala, da bi raje igrala. Njena prošnja je bila uslišana.

Natalie Portman
Natalie Portman FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497