Moskisvet.com
Cillian Murphy kot Robert Oppenheimer

Film/tv

Cillian Murphy: "Danes je normalno biti čudak"

E.R.
27. 02. 2024 02.00
1

Slavni igralec, ki se mu za glavno vlogo v filmu Oppenheimer nasmiha oskar, je vse prej kot običajen zvezdnik.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Irski igralec Cillian Murphy, ki je odigral glavno vlogo v zadnjem času enemu najbolj odmevnih filmov Oppenheimerju režiserja Christopherja Nolana in s tem v zadnjem času osvojil vse možne nagrade, trenutno čaka samo še na oskarja za najboljšega igralca.

Slavni igralec, ki smo ga oboževali v vrsti uspešnih projektov, vključno s serijo Birminghamske Tolpe (Peaky Blinders), naj bi imel premoženje, ocenjeno na približno 18,5 milijona evrov. Mediji pa zdaj pišejo, da je Murphy po "Oppenheimerju" precej povečal svoje bogastvo, saj naj bi prejel samo za to vlogo plačilo nekaj več kot 9 milijonov evrov.

Če vprašate njega – preveč.

"Jaz sem samo igralec. Obstajajo zdravniki, medicinske sestre, ljudje, ki opravljajo veliko dela. Borim se s sprejemanjem tega," je povedal za Guardian pred nekaj leti. "Mislim, igralci so preveč plačani, veste? Lepo je, ko si plačan, ko si mlad in nimaš denarja, a me katoliška krivda vedno takoj udari. Mislim si: 'Vse bo šlo narobe. Ne zaslužiš si tega'. In res si ne."

Yvonne McGuinness, Cillian Murphy in Robert Downey Jr.
Yvonne McGuinness, Cillian Murphy in Robert Downey Jr. FOTO: Profimedia

 

Kot je poudaril, ne mara nekaterih stvari, ki jih prinaša njegova služba, in ko ni v službi, rad večino časa preživi z ženo Yvonne McGuinness in njunima otrokoma.

"Želim samo, da bi bil vljuden in prijazen. To so staromodne vrednote, za katere bi rekel, da danes izginjajo. Danes je normalno vdajanje skušnjavam ali pa da si mizoginist ali čudak," je pojasnil igralec.

Kako zelo uživa v preprostem življenju, pove tudi dejstvo, da igralec živi brez mobilnega telefona in živi v hiši, ki nima internetne povezave.

Lani je v pogovoru za The Mirror pojasnil, da je dandanes za otroke obdobje odraščanja težko.

"Sem sicer oče dveh najstnikov, a tudi jaz sem bil nekoč mlad in vidim, da je dandanes mladim težko," je povedal Cillian Murphy. "Odraščanje je namreč zelo kompleksno, stvari se spreminjajo z neverjetno hitrostjo. Vsi se zavedamo vpliva interneta in življenja na spletu."

Kot je pojasnil, ima občutek, da otroci začenjajo živeti v svojih napravah, zato se on bolj zavzema za to, da sinova nauči empatije in resničnega življenja.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Cillian Murphy tudi na VOYO

Na VOYO si lahko kjerkoli in kadarkoli ogledate kar dva vrhunska filma, v katerih nastopa Cillian Murphy

Prvi je akcijski triler Trgovci s časom (In Time). Zgodba se odvija v bližnji prihodnosti. Potem ko je znanstvenikom uspelo odkriti, kako zavreti učinek gena za staranje, je bolj kot denar v družbi pomemben čas. Ljudje se namreč prenehajo starati po 25. letu, po tem času pa imajo pred seboj le še leto dni življenja. Medtem ko si lahko bogataši kupujejo čas oziroma leta življenja in postanejo tako rekoč nesmrtni, saj se ne starajo, morajo reveži prosjačiti, si sposojati ali krasti čas samo zato, da bi živeli dlje. Ko siromašnega Willa po krivem obtožijo umora, mu ne preostane drugega, kot da s svojo premožno talko, v katero se zaljubi, pobegne in si skuša rešiti življenje.

Ne veste, kateri film bi gledali danes? Imamo rešitev
Preberi še
Ne veste, kateri film bi gledali danes? Imamo rešitev

Drugi pa misteriozna drama Rdeče luči (Red Lights), v kateri sta psihologinja Margaret Matheson in njen pomočnik Tom Buckley preiskovalca nadnaravnih paranormalnih pojavov, ki se poglabljata v najbolj nenavadne primere z namenom, da bi dokazala njihov neobstoj. Njune študije ju pripeljejo do svetovno znanega psihologa in skrivnostnega slepca Simona Silverja, ki se je po 30 letih ponovno skrivnostno pojavil in pristal pod medijskim žarometom. Medtem ko bi ga Tom rad čim prej razkrinkal, se Margaret temu upira, saj je pred leti imela z njim neprijetno izkušnjo, od katere si še danes ni opomogla.

Za popoln slovenski večer
Preberi še
Za popoln slovenski večer

Vir: glossy.espreso.co.rs

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369