Moskisvet.com
Cate Blanchett

Film/tv

Pod palcem skoraj 100 milijonov, ima pa se za srednji razred

E.R.
29. 05. 2024 02.30
2

Igralka Cate Blanchett je na novinarski konferenci izjavila, da je pripadnica 'srednjega razreda' in s tem razburila javnost.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Avstralska igralka Cate Blanchett je šokirala uporabnike družbenih omrežij, ko je na filmskem festivalu v Cannesu izjavila, da sodi v 'srednji razred'. Njeno premoženje je ocenjeno na 95 milijonov dolarjev, kar znaša 87,5 milijona evrov. "Sem belka, sem privilegirana, sodim v srednji razred in mislim, da mi lahko očitajo, da imam kompleks belega rešitelja," je povedala igralka med premierno predstavitvijo svojega novega filma Govorice.

"A če sem popolnoma iskrena, je moja interakcija z begunci na terenu in tudi v okoljih, kamor so bili preseljeni, popolnoma spremenila moj pogled na svet in za to sem izjemno hvaležna," je povedala med pogovorom o lastnih izkušnjah pri delu z režiserji filma o beguncih.

Uporabniki družbenih omrežij so igralko ostro kritizirali. "Ne živi v tej realnosti," se glasi en komentar. Drugi uporabnik se je spraševal, s kom primerjajo igralko, če spada v srednji razred, in ironično zapisal 'Z Jeffom Bezosom?'

Nekateri pa so stopili v bran slavne igralke in poudarili, da uporablja izraz 'srednji razred' v britanskem slengu, kjer se nanaša na dediščino in družinski status, ne pa na bogastvo. 

"Govori o svojem razredu, ne o svojem bančnem stanju," je zapisal uporabnik omrežja X. 

Nova črna komedija Cate Blanchett je pretekli vikend debitirala v Cannesu in prejela štiriminutne ovacije.

V filmu, ki so ga režirali Guy Maddin, Evan Johnson in Galen Johnson, igrajo še Alicia Vikander, Charles Dance, Roy Dupuis, Denis Ménochet Nikki Amuka-Bird in Rolando Ravello.

Zgodba spremlja skupino svetovnih voditeljev, ki se srečajo na G7 – političnem in gospodarskem srečanju med Kanado, Francijo, Nemčijo, Italijo, Japonsko, Združenim kraljestvom in Združenimi državami– vendar se izgubijo v gozdu, kjer poskušajo oblikovati skupno izjavo o svetovni krizi, so vsebino filma povzeli pri Variety.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.24sata.hr


KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479