Moskisvet.com
Sam doma

Film/tv

Božični filmi so dobri za vaše zdravje

M.S.
21. 12. 2023 05.00
0

Veseli december s seboj prinaša tudi božične skladbe in filme. Čeprav so jih mnogi siti, pa je nedavna raziskaval pokazala, da tovrstni filmi blagodejno vplivajo na naše zdravje. Še posebej imajo pozitiven učinek na naše zdravje, če jih gledamo skozi celo leto, ne le v prazničnem času.

Ste eden tistih, ki uživa ob gledanju božičnega filma, kot so Pravzaprav ljubezen, Škrat in Sam doma? Ste vedeli, da je to koristno za zdravje – še posebej, če si tovrstne filme radi zavrtite tudi, ko na koledarju ni izpisan december.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z gledanjem tovrstnih filmov naj bi po besedah strokovnjakov spodbujali nastanek hormonov, ki so odgovorni za dobro počutje in posledično naj bi ti filmi podaljšali življenje in poskrbeli za boljše zdravje posameznika. Med ogledom namreč nastaja dopamin, ki je eden ključnih hormonov našega počutja. Kadar ga je v telesu veliko, se počutimo dobro, smo srečni in vzneseni. Dopamin ne le spodbuja dobro voljo, ampak tudi živahnost, buri domišljijo in zbistri misli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gledanje božičnih filmov v družbi oz. paru krepi odnos, pa naj si gre za družinsko ali ljubezensko razmerje. Nostalgijo, ki jo prikličejo, nas zbliža, bolj se osredotočimo na družinske vrednoste in tesne vezi. Če se vam že danes zahoče film z božično tematiko, lahko svojega aduta poiščete na Voyo.

Posthumno: James Dean se vrača na filmska platna v novi vlogi
Preberi še
Posthumno: James Dean se vrača na filmska platna v novi vlogi
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376