Moskisvet.com
Siglufjörður

Zabava

Evropski narodi, ki so ’najboljši’ v umorih

M. A.
08. 04. 2019 14.35
0

Čeprav ironično slovijo po nizki stopnji kriminala in redkih umorih, številne priljubljene kriminalne serije in romani prihajajo prav iz skandinavskih držav. Potem ko so se v takšnem žanru proslavili predvsem Švedi, zdaj presenečajo tudi Islandci, ki so v eno izmed svojih serij vložili celo rekorden finančni vložek, ki pa se jim je še kako obrestoval.

Čeprav je do zdaj le redkokatera serija islandskih ustvarjalcev presegla 1,5 milijona evrov finančnega vložka, so tega pri seriji Trapped (Ujeti) močno presegli; za samo prvo sezono so namreč namenili kar 7 milijonov evrov. Zgodba sledi Andriju Olafssonu, šefu policije v odmaknjenem mestecu na severu Islandije, kjer se ukvarja z iskanjem morilca žrtve, čigar truplo je bilo ob najdbi povsem izmaličeno. Serija je osvojila gledalce po vsej Evropi, predvajali so jo celo na znamenitem filmskem festivalu v Torontu, povsem logična odločitev islandske televizijske hiše RÚV pa je bila, da posnamejo drugo, težko pričakovano sezono. Ta je zdaj na voljo za ogled tudi na VOYO.

Islandska serija Ujeti navdušuje občinstvo širom Evrope in širše.
Islandska serija Ujeti navdušuje občinstvo širom Evrope in širše. FOTO:

Filmska ekipa se je lani namreč vrnila na ’mesto zločina’, v oddaljeni Siglufjörður, mestece, v katerem živi le nekaj več kot 1000 ljudi. V ribiškem mestecu bo v seriji med meščani ponovno završalo, ko se bo, sicer v prestolnici, zgodil brutalen napad na okoljsko ministrico. Primer se še dodatno zaplete, ko se izkaže, da je bil napadalec njen brat dvojček. Andri prevzame preiskavo in se takoj loti primera, ki ga odpelje v njegovo staro okrožje, kjer je tudi njegova nekdanja policijska partnerka Hinrika, zdaj načelnica postaje. Preiskovalci skušajo ugotoviti, kaj je bil pravi motiv za napad. Je s primerom povezana ekstremistična desničarska skupina? Ko najdejo v elektrarni mrtvega nadzornika, pa se vse obrne na glavo.

V seriji Ujeti ni nič tako, kot se sprva zdi.
V seriji Ujeti ni nič tako, kot se sprva zdi. FOTO:

2. sezona priljubljene serije Ujeti je že na voljo na VOYO in hitro vam bo postalo jasno, zakaj skandinavski narodi slovijo po kriminalnem žanru. Poleg omenjene serije vas na VOYO čaka prav poseben zavihek Skandinavske serije, kjer vas trenutno čaka kar 17 različnih serij s hladnega severa Evrope.

Slikovito mestece Siglufjörður se bo znašlo v vrtincu kriminalistične preiskave.
Slikovito mestece Siglufjörður se bo znašlo v vrtincu kriminalistične preiskave. FOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400