Moskisvet.com
Eva Longoria

Zabava

Hollywoodska diva, ki ni samo lepa, ampak tudi pametna

E.R.
10. 07. 2024 03.00
0

Eva Longoria slovi kot ena najlepših predstavnic ženskega spola v Hollywoodu, ampak ali ste vedeli, da je slavna lepotica diplomirala na fakulteti, ki nima nobene veze z igralstvom?

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

V svetu šovbiznisa sta talent in karizma pogosto dovolj za uspeh, a nekatere zvezde so se odločile svoje veščine dopolniti z izobraževanjem. To je 5 najbolj znanih hollywoodskih dam, ki so diplomirale na različnih področjih študija.

Emma Watson

Britanska igralka Emma Watson, ki je zaslovela z vlogo Hermione Granger v filmski seriji "Harry Potter", se je vzporedno z igralsko kariero posvečala tudi izobraževanju. Od leta 2011 do 2014 je Watsonova svoj čas razdelila med delo pri filmih in nadaljevanje izobraževanja, maja 2014 pa je na prestižni univerzi Brown diplomirala iz angleške književnosti.

Tistega leta je bila imenovana za veleposlanico ZN, nato pa je pomagala zagnati kampanjo UN Women HeForShe, ki se zavzema za enakost spolov. Njen življenjepis poleg Univerze Brown bogati tudi Univerza v Oxfordu, kjer je že od malih nog obiskovala igralske tečaje, pridružila pa se ji je tudi preostala mlada igralska zasedba iz serije "Harry Potter".

Emma Watson.
Emma Watson. FOTO: Profimedia

Natalie Portman

Z oskarjem nagrajena igralka Natalie Portman je znana po vlogah v filmih, kot sta Črni labod in V kot Vendeta. Le malo ljudi pa ve, da je Portmanova od leta 1999 do 2003 obiskovala univerzo Harvard, kjer je diplomirala iz psihologije. V tem času je zmanjšala število vlog, ki jih je opravljala, in leta 2000 nastopila v enem samem filmu z naslovom "Where the Heart is".

Poleg psihologije jo je zanimala tudi hebrejska književnost. Po rodu je Izraelka, obenem pa tekoče govori hebrejsko, zaradi česar ji je uspelo postati asistentka pri raziskavi Alana Dershowitza. Med študijem psihologije je Natalie pomembno prispevala k raziskavi o spominu z naslovom " Aktivacija čelnega režnja med stalnostjo objekta: podatki spektroskopije bližnjega infrardečega spektra ".

Natalie Portman
Natalie Portman FOTO: AP

 

Jodie Foster

Jodie Foster je ena najbolj znanih in cenjenih igralk v Hollywoodu, kiizstopa po izjemnem talentu in široki paleti vlog. Svojo kariero je začela že kot otrok, hitro pa je postala prepoznaven obraz zahvaljujoč vlogam v filmih, kot sta "Taxi" in "Ko jagenjčki obmolknejo", za katerega je prejela tudi oskarja za najboljšo igralko.

Fosterjeva je svoje izobraževanje začela na srednji šoli Lycée Français de Los Angeles, katere učni načrt je v celoti v francoščini, znanje tega svetovnega jezika pa ji je omogočilo vloge v francoskih filmih. Šolanje je nadaljevala na univerzi Yale, kjer je leta 1985 diplomirala iz afroameriške književnosti. Na Yale se je vrnila leta 1993, da bi imela govor pred študenti zadnjega letnika študija, leta 1997 pa je prejela častni doktorat.

Jodie Foster
Jodie Foster FOTO: AP

Mayim Bialik

Mayim Bialik je ameriška igralka, nevroznanstvenica in avtorica, znana po vlogi dr. Amy Farrah Fowler v priljubljeni TV-seriji Teorija velikega poka. Odraščala je v družini judovskih priseljencev, ki je cenila izobrazbo. Bialik je diplomirala na Univerzi v Kaliforniji v Los Angelesu (UCLA), kjer je pridobila diplomo iz nevroznanosti, kar jo je navdihnilo za nadaljnje izobraževanje na tem področju. Na isti fakulteti je nadaljevala izobraževanje in doktorirala iz nevroznanosti.

Njeno akademsko delo in zanimanje za znanost sta se pogosto prekrivala z igralsko kariero, ki je zaradi tega včasih stagnirala. Mayim Bialik je poleg igralstva znan tudi kot avtor knjig o starševstvu in družinskih temah.

Mayim Bialik
Mayim Bialik FOTO: AP

Eva Longoria

Igralka mehiškega porekla je odraščala v Teksasu in preden je postala mednarodna publika znana z vlogo Gabrielle Solis v "Obupanih gospodinjah", je svoj čas vlagala v izobraževanje. Eva Longoria je leta 1998 diplomirala iz kineziologije na teksaški univerzi A&M v Kingsvillu, istega leta pa je osvojila naslov Miss Corpus Christi ZDA. Po končani fakulteti se je udeležila tekmovanja talentov, ki jo je popeljalo v Los Angeles, kjer jo je opazil igralski skavt in ji takoj ponudil pogodbo.

Kasneje je študij nadaljevala na California State University, Northridge, kjer je leta 2013 magistrirala iz Chicano Studies, svojo diplomsko nalogo pa je posvetila preučevanju položaja Latinoamerikank v družbi.

Eva Longoria
Eva Longoria FOTO: AP

Vroče novice iz sveta slavnih

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497