Moskisvet.com
el chapo

Skrivnosti

Okrutni mamilarski kralj 'El Chapo' prejel dosmrtno kazen

M.K.
14. 02. 2019 08.42
1

Sojenje zloglasnemu Joaquínu Guzmánu Loeru, znanemu tudi pod imenom 'El Chapo', je razkrilo veliko o vodji največjega mehiškega narkokartela in njegovih večmilijardnih umazanih poslih.

Spoznan je bil za krivega v vseh desetih primerih kaznivih dejanj.
Spoznan je bil za krivega v vseh desetih primerih kaznivih dejanj. FOTO: AP

Guzmán ima živčni tik. Ko je pod pritiskom, z roko večkrat povleče za svoj ovratnik. V težjih dneh v sodni dvorani, na primer ob pričanju njegove bivše ljubice, se je famozni El Chapo skoraj kompulzivno dotikal svoje jakne.

Na sojenju v New Yorku se je soočal z obtožbami prometa s prepovedanimi drogami, potem ko se je dolga leta uspešno izmikal ameriškim in mehiškim oblastem ter dvakrat pobegnil iz mehiškega zapora.

Ker mu je oba pobega uspelo izvesti skoraj filmsko, in sicer tako, da je izkopal podzemne rove, so se nekateri ob njegovem pogostem oziranju po sodbi dvorani šaljivo spraševali, ali morda išče pot za pobeg.

Malo pred izrekom sodbe pa je Guzman prenehal iskati izhod in pozorno prisluhnil. Moški, ki je nekoč nadziral kartel Sinaloa, 'ustanovo', ki jo poganjajo kokain, nasilje in teror, je bil videti nelagodno.

Spoznan je bil za krivega v vseh desetih primerih kaznivih dejanj, povezanih s trgovino z mamili. Čaka ga življenje v zaporu, najverjetneje ga bodo poslali v najstrožje varovan zapor v zvezni državi Kolorado.

Guzmán je postal legenda zaradi uporabe tunelov, ki jih je uporabljal za transport drog pod državno mejo med ZDA in Mehiko, ter zaradi famoznih pobegov iz zapora. Ampak nihče še nikoli ni pobegnil iz 'supermax' zapora, kamor odhaja sedaj, kraja, ki ga je sam upravitelj zapora opisal kot 'hujšo različico pekla'.

Zaseg prepovedanih drog metamfetamina in kokaina narkokartela Sinaloa
Zaseg prepovedanih drog metamfetamina in kokaina narkokartela Sinaloa FOTO: Twitter

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400