Moskisvet.com
Opica

Novice

Egipčanki 3 leta zapora za 'spolno nadlegovanje' opice.

M.K.
11. 01. 2019 08.11
0

Mestno sodišče je 25-letno Egipčanko, obtoženo izvajanja nespodobnih aktov v javnosti, spoznalo za krivo in ji dosodilo triletno zaporno kazen.

Na spornem 90-sekundnem posnetku se obsojena mladenka dotika opice.
Na spornem 90-sekundnem posnetku se obsojena mladenka dotika opice. FOTO: Javier Garcia/WWF

Lokalni časnik Al-Ahram poroča, da so egipčanske oblasti mlado Basmo Ahmed aretirale že oktobra lani, takoj za tem, ko je njen posnetek nadlegovanja opice postal viralen. Na spornem 90-sekundnem posnetku se obsojena mladenka dotika opice, podaja seksualne komentarje in se smeje s prijatelji.

Opica napadla deklico 
Preberi še
Opica napadla deklico 

Basma živi v manjši vasici v kraju Aja, kjer je posnetek nastal. Na sodišču je priznala, da se je incident v resnici zgodil, a je zanikala vsakršne namene širjenja nespodobnih elementov.

Pod novim egipčanskim predsednikom, Abdelom el-Sisijem, so se ukrepi, ki se tičejo medijev in ženskih pravic, močno zaostrili. Organizacija za človekove pravice poroča, da je v prvem letu vladanja el-Sisi ukazal ogromno aretacij, s katerimi je kršil osnovne človekove pravice.

Vse te živali so poslali v vesolje
Preberi še
Vse te živali so poslali v vesolje

Decembra 2018 so egipčanske mestne oblasti aretirale lastnika kamele, ki naj bi danskemu paru pomagal splezati do vrha ene od piramid, kjer so domnevno posneli erotičen video.

Decembra 2018 so egipčanske mestne oblasti aretirale lastnika kamele, ki naj bi danskemu paru pomagal splezati do vrha ene od piramid.
Decembra 2018 so egipčanske mestne oblasti aretirale lastnika kamele, ki naj bi danskemu paru pomagal splezati do vrha ene od piramid. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400