Moskisvet.com
Prijatelji - teorije oboževalcev

Zabava

8 najbolj odštekanih teorij serije Prijatelji

A.P.
07. 05. 2019 06.30
0

Čeprav se je televizijska humoristična serija Prijatelji (Friends) na TV ekranih pojavila v 90. letih, pa imajo ''Friendsi'' še dandanes kopico oboževalcev po vsem svetu, prav tako pa njihova priljubljenost narašča med mladimi, ki se v devetdesetih še niso niti rodili. 6. maja je minilo 15 let od predvajanja zadnje epizode, v tem času pa so nastale številne odštekane teorije oboževalcev o tej skupini prijateljev, živečih na Manhattnu. No, taka je vsaj ena od teorij …

Ameriško humoristično serijo Prijatelji (Friends), ki govori o skupini prijateljev v dvajsetih, živečih na Manhattnu v New Yorku, so snemali kar deset let, in sicer med letoma 1994 in 2004. V tem času so posneli kar 236 epizod. Serija velja za eno najbolj popularnih nanizank vseh časov, zaključna epizoda, predvajana 6. maja 2004, pa je imela največ gledalcev med vsemi epizodami v tistem desetletju.

Ups! V Igri prestolov se je znašel lonček kave!
Preberi še
Ups! V Igri prestolov se je znašel lonček kave!

Serija je popularna še danes, odkriva pa jo tudi mlajša generacija, ki se je v času prvega predvajanja šele dobro rodila. V 15 letih, odkar se je odvrtela zadnja epizoda, je nastalo tudi precej teorij oboževalcev, ki so si po svoje razlagali dogajanje in polnili vrzeli v zgodbi. In če bi nekatere lahko držale, so druge precej privlečene za lase, zato pa nič manj zabavne za branje.

8 najbolj odštekanih teorij oboževalcev serije Prijatelji:

Vse skupaj so bile zgolj Racheline sanje

Za to teorijo je kriva fotografija, ki je krasila DVD 4. sezone, ne kateri ima Rachel edina odprte oči, medtem ko Ross, Phoebe, Monica, Chandler in Joey spijo. Ena od teorij na to temo pravi, da je imela Rachel večer pred poroko z Barryjem burne sanje o skupini prijateljev, ki ji pomagajo pri spopadanju s težavami. Ko se je naslednje jutro prebudila, je bila – kot kaže fotografija na DVD-ju – v resnici obkrožena s prijatelji iz sanj.

Prijatelji so se usidrali v srca mnogih.
Prijatelji so se usidrali v srca mnogih. FOTO: Dreamstime

Vse skupaj so bile zgolj Phoebejine halucinacije

Druga priljubljena in precej bolj temačna teorija o Prijateljih pravi, da so bile vse skupaj zgolj halucinacije Phoebe, ki da je ostala osamljena brezdomka in odvisnica od metamfetamina in je nekega dne kukala skozi okno kavarne Central Perk. Tam je opazila pet prijateljev med kramljanjem od kavi in si predstavljala življenje v njihovi družbi. V teh fantazijah njeni prijatelji niso vedno razumeli njenih šal, ampak so jo imeli radi ne glede na njeno drugačnost. Kar se je zares zgodilo v seriji, je, da se je peterica spraševala, zakaj ta ''nora ženska'' zija v njih. Teorijo oboževalcev so uradno ovrgli snovalci serije. Soustvarjalka Prijateljev, Marta Kauffman, je dejala, da je to najbolj žalostna stvar, ki jo je kdajkoli slišala.

Celotna serija je bila v resnici zares dolga reklama za kavarno Starbucks

Po mnenju nekaterih, Prijatelji niso bili humoristična serija, pač pa 10-letni marketinški projekt Starbucksa, ki je želel mladim približati svoje kavarne in ustvariti novo pribežališče zanje. Zakaj le bi sicer šesterica preživela toliko časa v kavarni? Že res, da kavarna ni bila imenovana Starbucks, a obstajajo posredni dokazi, da je Central Perk v resnici Starbucks. Rachel se je namreč  pisala Green, zelena pa je zaščitna barva Starbucksa. Drug dokaz je priimek Rossa in Monice – Geller, kar je podobno nemški besedi gellen, kar pomeni klicati, vpiti, kot Starbucksovi zaposleni kličejo stranke po imenih, ki jih izpisujejo na lončke kave.

Sloviti Central Perk v New Yorku
Sloviti Central Perk v New Yorku FOTO: Dreamstime

Ross je izgubil skrbništvo nad Benom, ker je bil slab oče

Rossov sin Ben se prvič pojavi v 1. sezoni v epizodi The One with the Birth in redno gostuje vse tja do sedme sezone, v 8. sezoni pa se ne pojavi več in na zaslonu nikoli več ne sreča svoje polsestre Emme. Ena od teorij oboževalcev pravi, da je razlog Rossovo neprimerno in neodgovorno vedenja, zaradi česar je izgubil skrbništvo. Ross je namreč pogosto delil spalnico s svojimi študentkami, se zapletel s sestrično, poleg tega je bil posesiven in izredno ljubosumen, zaradi česar je njegova bivša žena Carol zahtevala polno skrbništvo nad sinom.

Kako to, da je bil kavč v kavarni vedno prost?

Ste se kdaj vprašali, kako je bila lahko miza ob kavču v kavarni Central Perk vedno prosta? Odgovor je preprost. Natakar Gunther je mizo rezerviral za naš sekstet, vse skupaj pa je bil del njegovega načrta, da si pridobi Rachelino naklonjenost. In zato se jim nikoli ni bilo treba zagrebsti zanj ali se usesti drugam. No, razen enkrat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Monica je zunajzakonski otrok.

Se je tudi vam kdaj zasmilila nevrotična Monica? Mama Rossa in Monice nikoli ni skrivala, kdo je njen najljubši otrok. Judy Geller je opevala Rossa in ga imela za genija, Monici pa nikoli ni dala nikakršnih zaslug. Ena od teorij oboževalcev pravi, da je razlog afera, ki jo je imela Judy in katere plod je bila prav Monica. Občutek sramu pa je razlog, da se je pogosto znašala nad hčerko in hvalila le sina, njenega edinega zakonskega otroka.

Vse skupaj se v resnici dogaja v psihiatrični bolnišnici

Kaj, če Central Perk v resnici ni kavarna, ampak menza v psihiatrični bolnišnici? Ena bolj divjih teorij oboževalcev namreč pravi, da vseh šest karakterjev trpi za osebnostnimi motnjami in so na psihiatričnem zdravljenju, gibajo pa se lahko zgolj med svojimi sobami (beri stanovanji) in menzo (beri Central Perkom). To pojasni, zakaj so tako nastrojeni do posameznikov, ki se prebijejo v njihov krog, češ da želijo enega izmed njih odpeljati proč.

Joey si je res želel tistih palačink

Vsi vemo, kako nor je Joey na hrano. V epizodi The One With Ross’s Library Book Joey pa za palačinke skuje prav poseben strateški načrt. Po kratki avanturi z dekletom po imenu Erin, se le-te želi znebiti. Pri tem prosi Rachel, da ji to sporoči ona, in sicer medtem ko peče palačinke, da bo dekle novico lažje preneslo. Očitno mu je palačinke v času, ko sta bila še sostanovalca, pekel Chandler. Rachel zavrne njegovo prošnjo, a ko ostane sama z Erin, jo peče vest in se ponudi, da bo nekaj pripravila. No, na koncu je Joey tisti, ki dobi košarico, in Rachel je tista, ki mu mora sporočiti žalostno novico – seveda ob peki palačink. Ena od teorij pravi, da je bil to samo Joeyjev načrt, kako priti do palačink. Kar ima smisel. Joey ne zna kuhati, ampak rad je in ima dovolj denarja, da plača igralko (Erin), da odigra pomemben del v njegovi zaroti.

Priljubjeno serijo Prijatelji lahko spremljate na BRIO. Točne ure, kdaj je na sporedu med tednom in za vikend, preverite TUKAJ.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400