Moskisvet.com
T-Rex 16S - 1

Visoki obrati

'Zlobni' tricikel

A.M.
26. 03. 2013 08.14
2

Če ste ljubitelj hitrosti, pa se vam zdi vožnja z motorjem preveč nevarna, si lahko omislite trikolesnega posebneža iz Kanade.

T-Rex 16S - 6
T-Rex 16S - 6 FOTO: Arhiv proizvajalca

Kanadsko podjetje Camapagna je poznano po svoji kreacijah, ki združujejo motociklistične užitke z varnostjo osebnih avtomobilov. Svoja vpadljiva vozila so poimenovali T-Rex, pri zadnjem pa so moči združili z Bavarskim proizvajalcem avtomobilov in motornih koles.

T-Rex 16S je dvosedo vozilo s tremi kolesi, avtomobilskimi sedeži ter krmilom, provizorično streho in motociklističnim pogonskim sklopom, ki so ga povzeli po BMW 1600 GTL. 1.600-kubični šestvaljnik zmore 118 kW, ki jih šeststopenjski menjalnik s pomočjo verige prenaša na zadnje kolo. Kanadčani so z bavarskim pogonskim sklopom ’posvojili’ tudi elektroniko za nadzor pogonskega kolesa. Dvosedi roadster naj bi do 100 km/h pospešil v manj kot petih sekundah, končne hitrosti proizvajalec ne navaja, zagotovo pa presega številko 200. Za varnost skrbijo ogrodje iz cevne konstrukcije in tritočkovni varnostni pasovi, za udobje pa Alpinino ozvočenje, ki je kompatibilno z vsemi poznanimi multimedijskimi napravami in podatkovnimi mediji.

T-Rex meri v dolžino 3,5 metra, dva metra v širino in meter v višino. Popotniško ’kramo’ je moč pospraviti v prtljažni prostor in dva 46-litrska stranska kovčka, ki ju je moč odstraniti. Tricikel je moč upravljati z vozniškim dovoljenjem za osebni avtomobil, osnovni model pa je na voljo za 50.000 evrov. Ljubiteljem športnejše vožnje je namenjen model s Kawasakijevim štirivaljnikom, ljubiteljem klasike pa bo bolj po godu Harley-Davidsonov dvovaljnik.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414