Moskisvet.com
Hovertrax

Visoki obrati

Žepno prevozno sredstvo

A.M.
29. 07. 2013 07.39
6

Prelomni trenutek za človeštvo je tu – hoji, nujnemu zlu sodobnega človeka, je dokončno odklenkalo. Odslej se bomo lahko vozili celo na stranišče.

Hovertrax
Hovertrax FOTO: Arhiv proizvajalca

Izraz ’’Kamor gre še cesar peš’’ bo kmalu izgubil svoj pomen. Poznate ’segway’? Napredno prevozno sredstvo z dvema kolesoma, ki vzdržuje ravnotežje s pomočjo računalnika. Robustno, kakovostno, trendi in zlasti drago prevozno sredstvo si lahko privoščijo le redki, pa še nerodno je za shranjevanje. Iz Washingtona prihaja Hovertrax, ki odpravlja vse te težave.

Dvokolesna mobilna platforma tehta vsega štiri kilograme in jo je moč shraniti v vsak nahrbtnik. Uporabnik preprosto stopi nanjo in jo usmerja s prenašanjem teže. Poganjata ga dva elektromotorja, ravnotežje pa s pomočjo žiroskopa vzdržuje računalniško vezje. Hovertrax doseže hitrosti do 10 km/h, uporabnike s telesno težo do 109 kg prepelje do 6,5 km daleč, baterije pa se polnijo eno uro. Za mobilno ’revolucijo’ je potrebno odšteti 750 evrov.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497