Moskisvet.com
Že tako hitri R8 GT dobil še različico supersport editon - 3

Visoki obrati

Že tako hitri R8 GT dobil različico supersport editon

M.J.
13. 08. 2011 11.21
2

Audijevemu modelu R8 GT se v zadnjem času posveča kar nekaj pozornosti in v tem času je doživel kar nekaj izvenserijskih predelav. Lotili so se ga tudi pri podjetju Wheelsandmore.

Nemško podjetje, specializirano za predelave vozil, je predstavilo njihov najnovejši izdelek, katerega osnovo predstavlja najmočnejši Audijev model R8 GT. Superšportnik se tako ponaša z nekaterimi kozmetičnimi spremembami, povečano motorno močjo in nadvse vpadljivim imenom – supersport edtition.
Kar se tiče kozmetičnih popravkov so se pri Wheelsandmore omejili zgolj na zamenjavo platišč. Vozilo je tako 'obuto' v 20-palčna aluminijasta platišča mat črne barve in športne pnevmatike continental sport contact 5P.

Pogled na nastavljivo podvozje.
Pogled na nastavljivo podvozje. FOTO: arhiv proizvajalca
Namesto izgledu so raje več pozornosti namenili voznim lastnostim vozila. Tako so dodali daljinski upravljalnik, s pomočjo katerega lahko voznik nadzoruje hidravlični sistem, ki vozilu lahko doda/odvzame 40 mm višine. Spremenili so tudi delovanje motorne elektronike in zamenjali izpušni sistem, ki je v primerjavi s serijskim za 18 kilogramov lažji in se obenem ponaša s posebno loputo in je izdelan iz nerjavnega jekla.
Na zunanjosti poleg zamenjanih platišč ni opaziti drugih sprememb.
Na zunanjosti poleg zamenjanih platišč ni opaziti drugih sprememb. FOTO: arhiv proizvajalca

S tovrstnimi spremembami se je moč 5,2-litrskega desetvaljnega motorja povečala iz serijskih 417 kilovatov in 539 njutenmetrov na 455 kW in 584 Nm. Povečana moč motorja se rezultira tudi v hitrejših pospeških vozila, in sicer sedaj za pospešek do 100 kilometrov na uro R8 GT SE potrebuje 3,3 sekunde, kar je tri desetinke sekunde hitreje od serijske različice. Vozilo je tudi hitrejše, saj se lahko pohvali s končno hitrostjo, ki znaša 335 kilometrov na uro.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414