Moskisvet.com
Vožnja s spuščenimi okni

Visoki obrati

Zato avtomobila ne bi smeli voziti s spuščenimi okni

E.R.
04. 07. 2024 03.00
0

Strokovnjak je pojasnil, na kaj morajo biti vozniki pozorni v poletni sezoni.

Ko se v toplem dnevu vozite v svojem avtomobilu, je povsem naravno, da si želite spustiti okna v upanju, da vas bo osvežil prijeten hladen vetrič, še posebej, če vaš avto nima klimatske naprave. Avtomehanik pa je razkril, zakaj se morate temu izogibati, še posebej, če želite prihraniti.

Povprečni voznik naj bi vsak mesec porabil okoli 200 evrov samo za vzdrževanje svojega vozila, zato je razumljivo, da bodo lastniki avtomobilov želeli znižati stroške, ko bodo le lahko. In čeprav mnogi menijo, da vožnja s spuščenimi okni ne škoduje, se izkaže, da ni vedno tako, piše Mirror. 

Tako bo vaša klima v avtu bolje hladila in se manj kvarila
Preberi še
Tako bo vaša klima v avtu bolje hladila in se manj kvarila

Avtomobilski inženir Josh Regis, ki je 18 let delal kot mehanik, je pred kratkim pojasnil, zakaj meni, da vozniki ne bi smeli voziti s spuščenimi stekli, saj trdi, da bi jih to lahko drago stalo.

"Ko je okno spuščeno, porabite več goriva, ker se vaše vozilo bolj bori proti uporu vetra. Vaš avto dela močneje, saj porabi več goriva za vzdrževanje enake hitrosti. Če uporabljate klimatsko napravo, bo vaše vozilo delovalo z enako hitrostjo, a manjšo močjo, in bo zato porabilo manj goriva," je dejal Josh. 

Zahvaljujoč tej tehnologiji se bo čakanje na semaforju bistveno skrajšalo
Preberi še
Zahvaljujoč tej tehnologiji se bo čakanje na semaforju bistveno skrajšalo

Če niste ljubitelj klimatskih naprav, obstaja več načinov za naravno hlajenje avtomobila. Najprej izkoristite hlad noči, če načrtujete daljšo vožnjo. Ko je temperatura visoka, je varneje voziti ponoči, da vam bo bolj udobno. Prav tako redno zračite avto in uporabljajte naravno senco. Uporabite lahko tudi zaščito nadstreška ali odsevne senčnike, da odbijete sončno svetlobo. 

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.magazin.novosti.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497