Moskisvet.com
Robot

Visoki obrati

Zapornike bodo nadzirali roboti

U.K.
20. 04. 2012 14.43
4

Čas, ko bodo robotski policisti patruljirali po ulicah očitno niso več daleč. Vendar pa se bo 'robocop' najprej pojavil v zaporih.

V Južni Koreji, natančneje v mestu Pohang, trenutno testirajo tri robotske paznike, ki naj bi precej olajšale delo človeškim, poleg tega pa naj bi varovali zapornike. Roboti naj bi preprečevali samomore, napade, pretepe, požare in tako naprej.

Roboti so 'oboroženi' s 3D kamerami, mikrofoni in zvočnikom in kar se zdi najbolj pomembno, pazniki ga bodo lahko nadzirali preko iPada. Vendar bodo tudi avtonomni, 'sprehajali' pa se bodo s pomočjo posebnih senzorjev na stropu zapora. Ko se bo baterija izpraznila na 20 odstotkov, se bo robot avtomatično umaknil do polnilne postaje. In robotski paznik bo stal približno 300.000 dolarjev, ali približno 227.500 evrov.

A ko človek pogleda video se zdi, da bodo robotske paznike najverjetneje uporabljali kar zaporniki, morda kot koše za smeti.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414