Moskisvet.com
Avtobus - 2

Visoki obrati

Zapeljali bodo kar čez kolono avtomobilov

N.J.
27. 05. 2016 08.18
9

Na Kitajskem načrtujejo uvedbo futurističnih avtobusov, s katerimi bi se lahko naekrat peljalo kar do 1.400 potnikov, poleg tega pa bi na inovativen način preprečevali nastajanje še večjih zastojev v času prometne konice.

Avtobus - 2
Avtobus - 2 FOTO:

Na Kitajskem iščejo rešitev, kako bi zmanjšali emisije in kako bi zmanjšali neverjetno gnečo na cestah. Prišli so do genialne rešitve – posebnega orjaškega avtobusa, ki bi lahko peljal kar čez kolone avtomobilov. Tako avtobusi ne bi nikoli zamujali, ne bi ovirali drugih udeležencev v prometu, ker bi prevažali ogromno število potnikov hkrati, pa bi lahko pomenili edinstveno rešitev v luči zmanjševanja gneče na cestah.

Na videz naj bi bili novi avtobusi videti kot kombinacija nekakšnih modernih vlakov in potujočih tunelov. Zaradi posebne oblike ne bi bilo potrebno graditi novih postajališč, poleg tega pa bi sob takšni rešitvi odpadla potreba po gradnji novih linij podzemne železnice.

Avtobus - 1
Avtobus - 1 FOTO:

Kot ocenjuje podjetje, ki je izdelalo koncept, bo vsak avtobus pomenil za kar 800 ton manj porabljenega goriv in zmanjšanje misij za 2.500 ton. Novi avtobusi bodo, kot napovedujejo, električni, potovali bodo s hitrostjo okoli 65 kilometrov na uro, njihova kabina pa bo približno 2 metra nad višino avtomobilov.
Song Youzhou, inženir, zaposlen pri Transit Explore Bus, podjetju, ki razvija nove avtobuse, pravi, da načrtujejo prva testiranja če julija ali avgusta letos v kitajski provinci Changzhou. Če bo dejansko prišlo do realizacije testiranj, bo to pomenilo izjemen dosežek. Prvi podoben koncept so namreč predstavili že davnega leta 1969, nato so idejo obudili leta 2010, zdaj pa je še najbliže uresničitvi.

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497