Moskisvet.com
Himalaja in potniška letala

Visoki obrati

Zakaj potniška letala ne letijo nad Mount Everestom?

A.P.
29. 10. 2019 08.08
7

Če ste upali, da boste kdaj najvišjo goro sveta Mount Everest videli z letala, vas moramo razočarati, saj ga skozi okno jeklene ptice ne boste videli? Zakaj?

Marsikdo, ki je kdaj z letalom potoval na Daljni vzhod, je lahko z letala občudoval Kitajski zid, marsikdo pa je upal, da bo lahko iz ptičje perspektive opazoval tudi Himalajo, še bolje, sam Mount Everest, najvišji vrh sveta. A tega skozi okno letala ne boste ugledali, saj se te poti letalske družbe izogibajo v širokem loku – pravzaprav kar celotni Himalaji. Izjema je Katmandu v Nepalu, ki ima letališče z le eno vzletno-pristajalno stezo in je brez sistema za instrumentalno pristajanje.

Takšnih prizorov s potniškega letala ne boste dočakali.
Takšnih prizorov s potniškega letala ne boste dočakali. FOTO: Shutterstock

Razlog je seveda varnostne narave. Komercialna potniška letala dandanes letijo na višini med 10.000 in 11.000 metri (povprečna potovalna višina je 10.700 metrov) pri hitrosti 885 km/h. A če se pojavijo težave, kot je dekompresija, ki je lahko mehanske narave – težave z okni (razpoka), vrati (nepravilno zaprta) ipd. – se morajo letala relativno hitro spustiti na nižjo nadmorsko višino – 3050 metrov – sicer potniki ostanejo brez zraka. Seveda so za take situacije rezervirane kisikove maske, ki zadoščajo zgolj za 15 do 20 minut, zato pilot nima ravno veliko časa, da izenači notranji in zunanj tlak – kar je na omenjeni višini. In če vemo, da je Himalaja, ki se razlega na 595.000 kvadratnih kilometrih (Alpe, za primerjavo, zavzemajo 298.000 km2), dolga 2.300 kilometrov in se njeni očaki povprečno v nebo stegujejo 6.100 metrov visoko, hitro ugotovimo, čemu se letala izogibajo Mount Everestu (8850 n.m.v.) in druščini. Mimogrede. Ste vedeli, da streha sveta vsako leto zraste za nekaj milimetrov?

Himalaja predstavlja preveliko tveganje za letalske družbe.
Himalaja predstavlja preveliko tveganje za letalske družbe. FOTO: Shutterstock

Eden od razlogov, poleg tega, da je zrak visoko nad oblaki bolj redek in letala tu zato letijo hitreje in porabijo manj goriva kot nižje, je, da imajo piloti več manevrskega prostora, če pride do tehničnih težav, kot je okvara motorja in je potreben zasilen pristanek. Višje kot je, dlje časa lahko pilot jadra in morebiti odpravi težavo.

Izpoved VIP stevardese na zasebnih letalih
Preberi še
Izpoved VIP stevardese na zasebnih letalih

V primeru, da bi letalo okvaro doživelo nad Himalajo, je pilotu na razpolago precej manj višinskih metrov. Tretji pomemben razlog pa je turbulenca, saj nad gorskimi masivi letala običajno močno trese.

Prihodnost letalstva: odpadno jedilno olje in meso namesto kerozina?
Preberi še
Prihodnost letalstva: odpadno jedilno olje in meso namesto kerozina?

Tam zaradi velikih hitrosti vetrov nastajajo tako imenovani vetrni valovi, ki lahko naredijo vožnjo sila neprijetno. In čeprav turbulenca sama po sebi za letala ni nevarna, se letalske družbe izogibajo poti, ki vodi čez gorske masive. Sploh nad Himalajo, kjer je turbulenca tako močna, da je tam s komercialnim potniškim letalom praktično nemogoče leteti.

Turbulenca nad Himalajo je premočna za komercialna potniška letala.
Turbulenca nad Himalajo je premočna za komercialna potniška letala. FOTO: Shutterstock

In to so trije poglavitni vzroki, zakaj je za letalske prevoznike lažje in varneje, da se Himalaji povsem izognejo, četudi so potniki prikrajšani za spektakularne razglede.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376