Moskisvet.com
Z volvom iz leta 1966 prevozil že 4,8 milijona kilometrov! - 5

Visoki obrati

Z volvom iz leta 1966 prevozil že 4,8 milijona kilometrov!

M. J.
16. 07. 2012 09.31
6

Rdečega volva P1800 S že od leta 1966 poganja isti motor, njegov lastnik pa je do zdaj z njim uspel prevoziti že več kot 4,8 milijona kilometrov.

Njegov lastnik je upokojeni učitelj Irvin Gordon, ki svojega volva coupe vsakodnevno vozi že celih 46 let. Po števcu kilometrov naj bi z njim prevozil že več kot  4,8 milijona kilometrov (3 milijone milj).

’’Z njim sem že v prvem vikendu prevozil 2400 kilometrov.''
’’Z njim sem že v prvem vikendu prevozil 2400 kilometrov.'' FOTO: Facebook
Gordon je avtomobil kupil 30. junija 1966, in sicer za 4.150 dolarjev, kar je takrat predstavljajo njegov celoletni zaslužek. Kot je dejal, se je pri lokalnem trgovcu z avtomobili dogovoril za testno vožnjo in se vanj takoj zaljubil. Ker si takrat ni mogel privoščiti avtomobila s klimatsko napravo, se je odločil za nakup razstavnega modela. In ni zgrešil.
’’Z njim sem že v prvem vikendu prevozil približno 2400 kilometrov (1500 milj) . Kupil sem ga v petek zvečer, v ponedeljek pa sem se že vrnil v salon, da sem naredil prvi servis. Pri prodaji so mi namreč dejali, da se oglasim pri njih, ko bom prevozil toliko kilometrov. Nastavili so mi geometrijo podvozja, ventile, obenem pa so mi še očistili vozilo. To je ljubezenska zveza, ki še kar traja,’’ je za Reuters dejal 72-letni Irvin.
Vozilo ima še vedno isti motor iz leta 1966.
Vozilo ima še vedno isti motor iz leta 1966. FOTO: Facebook

Gordonov kupe ima tudi nekaj ploščic, na katerih piše, koliko kilometrov je že prevozil. Od leta 2002 se lahko pohvali tudi z Guinnessovim rekordom za vozilo z ’največ prevoženimi kilometri’. Gordon je dejal, da nima nobenih posebnih skrivnosti glede njegove dolgoživosti. ’’Moj stil vožnje je tak, da deli zdržijo dolgo časa. Poleg normalnega in rednega vzdrževanja ne njem nismo delali nič posebnega.’’
’’Občasno malo težje vžge, posebej med vročimi poletnimi dnevi, toda še vedno ima isti motor iz leta 1966, ki je bil do sedaj dvakrat obnovljen.’’ Tudi pri Volvu so spoznali vrednost Gordonovega avtomobila in mu plačali pot po Evropi, s čimer je predstavljal znamko. ’’Spoznal sem mnogo dobrih ljudi, imam prijatelje po vsem svetu, od Avstralije do Evrope. To je bila prečudovita izkušnja,’’ je dejal Gordon.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376