Moskisvet.com
Z novim steklom do tanjših telefonov - 2

Visoki obrati

Z novim steklom do tanjših telefonov

U.K.
07. 06. 2012 11.03
1

Znanstveniki so izdelali nov tip izjemno tankega in gibljivega zaslonskega stekla, ki bo morda povzročil pravo revolucijo v mobilnih napravah.

Dubbed Willow Glass je produkt podjetja Gorilla Glass in gre za steklo, ki ga bodo lahko ovili okoli določene naprave. Najverjetneje ga bodo največ uporabljali pri mobilnih telefonih, a naj bi bilo koristno tudi pri neravnih zaslonih.

Z novim steklom do tanjših telefonov - 1
Z novim steklom do tanjših telefonov - 1 FOTO: Arhiv proizvajalca

Vsaj za zdaj bo pomagalo pri izdelavi precej tanjših mobilnih telefonov ali pa bo pač več prostora za strojno opremo.

Prototip, ki so ga pri podjetju predstavili v Bostonu, je bil tanek kot list papirja, lahko pa ga stanjšajo samo na 0,05 mm debeline. Podjetje je že začelo dostavljati vzorce podjetjem, ki bi jih tehnologija lahko zanimala.

Podjetje je steklo izdelalo s posebno tehniko, imenovano fusion. Pri tem postopku steklo segrejejo na 500 stopinj Celzija in ustvarijo neprekinjeno rolo, podobno kot pri tiskarnah. Zaradi tega je masovna proizvodnja stekla hitra in sorazmerno preprosta.

Zaslon naj bi bil v prihodnosti za 20 odstotkov tanjši od trenutno najtanjšega zaslona, a bo še zmeraj obdržal isto trdnost.

Sedaj moramo samo še videti, kaj bo znanstvenikom uspelo ustvariti z grafenom, ki naj bi omogočil precej zanimive stvari. Poleg tega so znanstveniki iz Kanade ustvarili prototip pametnega telefona, ki je bil širok le en milimeter. Pri tem pa so uporabili podobno tehnologijo e-ink, kot jo ima kindle. V vsakem primeru so pred nami tehnološko zelo zanimivi časi, vsaj glede mobilnih naprav.

 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369