Moskisvet.com
Audi TT Cup 2015 - 2

Visoki obrati

Vrhunski izziv za mlade talentirane dirkače

N.J.
30. 12. 2015 08.19
5

Mladi ljubitelji moto športov so dobili novo tekmovanje: Audi Sport TT Cup, na katerem talentirani posamezniki med seboj tekmujejo in dokazujejo svoje spretnosti. Letošnja sezona 2015 Audi Sport TT Cup je bila prva. Pričela se je 2. maja v Hockenheimu in se zaključila na isti lokaciji 18. oktobra. V sezoni so se dirke odvile na šestih lokacijah – na vsaki sta bili dve dirki v dveh dneh; skupno so se torej vozniki pomerili na 12 dirkah.

Audi TT Cup 2015 - 4
Audi TT Cup 2015 - 4 FOTO: Arhiv proizvajalca

Rolf Michl, projektni vodja, je povedal: »Združili smo 18 voznikov iz 13 držav, iz različnih tekmovalnih razredov.« A preden se mladi poženejo v boj za točke, so potrebne intenzivne priprave. "Z Marcom Wernerjem, trikratnim prvakom Le Mansa, in Markusom Winkelhocom, uspešnim GT voznikom, imamo dva člana ekipe, ki s svojimi dolgoletnimi izkušnjami veliko prispevata. Sta pomembna člana,odgovorna za voznike. Mi v moji ekipi zagotavljamo, da vse organizacijske zadeve tečejo gladko, medtem ko so vsebina in treningi voznikov na ramenih Markusa in Marca," je še pojasnil Michl.

V Barceloni so se vozniki seznanili z njihovimi novimi dirkalniki in jih prilagodili svojim potrebam. Testiranje njihovih tekmovalnih sposobnostih na dirkališču v Kataloniji je le del priprav. Po postopku selekcije se mladi soočijo s posebnim, ne ravno klasičnim trening za moto športe, team-buildingom na snegu. Na snegu preživijo dan z legendo biatlonov Michaelom Greisom. Posvetijo se koordinaciji, natančnosti in sposobnosti osredotočanja na eno zadevo. Po uspešno opravljenih pripravah so pripravljeni na otvoritev sezone v Hockenheimu.

Ekipa voznikov je, kot pravijo, močna. Njihovi časi so precej izenačeni, kar pomeni, da morajo vozniki resnično dati maksimum od sebe, da dosežejo visoko uvrstitev. "To smo si želeli. Celotna TT Cup ekipa in jaz smo ponosni, da smo izbrali tako močno ekipo voznikov," je komentiral Markus Winkelhock.

Audi TT Cup 2015 - 2
Audi TT Cup 2015 - 2 FOTO: Arhiv proizvajalca
Na dirki v Hockenheimu so vozniki dirkaške različice Audija TT, ki tehta 1,125 kg in ima 310 konjskih moči (228 kW), lahko prvič pokazali, česa so sposobni. Imajo identične dirkalnike, tako da pri teh dirkah res pridejo v ospredje sposobnosti posameznikov kot voznikov. Dirka v Hockenheimu je bila za številne dirkače prva v življenju, je pojasnil Winkelhock. "Vsi imamo enake dirkalnike in vsak lahko izvede le minimalne spremembe na dirkalniku. Vse je odvisno od voznika, od tega, kako se ujameš s svojim dirkalnikom, odločajo malenkosti, tlak v pnevmatikah, kako drsiš z dirkalnikom," je dejal eden od dirkačev, Shaun Thong. "Veliko je prevzemanja vodstva. Za voznike je to dober trening, saj dobimo več možnosti za medsebojno spopadanje, več akcije v dirkalnikih in s tem pridobivamo pomembne izkušnje."

Na dirki v Norisringu je na podiumu stala tudi ženska: Mikaela Ahlin-Kottulinsky. "Sem prva ženska na Audi Sport TT Cup, ki je stala na podium," je komentirala po dirki, pred njo pa dejala, da je precej živčna. "Če nisi pred dirko živčen, si čuden," je izjavila.

Da so dirke še bolj zanimive, k sodelovanju povabijo številne znane športnike. Tako so v dirkalnike med drugim sedli vrhunski smučarji Felix Neureuther, Aksel Lund Svindal in Marcel Hirscher. "Tako zabavno je,”" je komentiral Lund Svindal. "Kdaj še dobiš takšno priložnost? Je super avtomobilistična dirka in lahko pritisneš plin do konca. Začutiš adrenalin, je zelo zabavno." "30 minut adrenalin razbija s polno paro," je o izkušnji povedal Hirscher. Neureuther je dejal, da je bilo to uresničenje njegovih sanj iz otroštva. "Voziti avtomobil do maksimuma in doživetje vsega tega … čudovito je." Med gostujočimi dirkači je bil med drugim tudi Pierre Casiraghi, sedmi v vrsti za monaški prestol. Med občinstvom je tako med drugim sedel tudi monaški princ Albert.

Kot prvi je ob koncu dirkaške sezone naziv prvaka osvojil Jan Kisiel, drugi je bil Nicolaj Møller Madsen, tretji pa Dennis Marschall.

Audi TT Cup 2015 - 3
Audi TT Cup 2015 - 3 FOTO: Arhiv proizvajalca

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497