Moskisvet.com
Vožnja

Visoki obrati

Vozniki, pozor! Obeta se nam največja novost za vozila do zdaj!

M.K.
18. 02. 2019 08.24
13

Več kot 40 držav je potrdilo osnutek naprednega zasilnega zavornega sistema (AEBS) za avtomobile. Ta novost naj bi drastično izboljšala varnost na cesti, še posebej v urbanih območjih.

V EU je leta 2016 v prometnih nesreč umrlo 9.500 ljudi.
V EU je leta 2016 v prometnih nesreč umrlo 9.500 ljudi. FOTO: Thinkstock

V Evropski uniji je leta 2016 v prometnih nesrečah umrlo 9.500 ljudi, od tega 50 odstotkov voznikov. Osnutek nove uredbe Združenih narodov bo v naslednjih mesecih predstavil tehnične zahteve za odobritev AEBS-sistema, ki bo za svoje delovanje uporabljal posebne senzorje.

Ti senzorji bodo nadzorovali razdaljo vozila od preostalih udeležencev v prometu in zaznavali okoliščine, pri katerih relativna hitrost in razdalja ne dovoljujeta pravočasnega in uspešnega zaviranja. Če se v takšnem primeru voznik ne bo odzval na opozorilne alarme sistema, se bo zasilna zavora vklopila sama in s tem preprečila nesrečo ali vsaj omilila njene posledice.

Kako pripraviti avto na zimske razmere
Preberi še
Kako pripraviti avto na zimske razmere

Euro NCAP in Australasian NCAP sta v svojih raziskavah novega sistema sklenila, da AEBS vodi do 38-odstotnega zmanjšanja prometnih nesreč pri majhnih hitrostih. Po ocenah Evropske komisije bi lahko AEBS vsako leto v EU rešil več kot tisoč življenj.

AEBS je v nekaterih državah že na voljo za nekatere modele avtomobilov, vendar do zdaj še ni standardiziranih tehničnih zahtev, ki bi zagotavljale učinkovito delovanje tega sistema.

Nova uredba ZN bo uvedla stroge in mednarodno usklajene zahteve za uporabo sistema AEBS pri majhnih hitrostih, tudi v kompleksnih in nepredvidljivih okoliščinah, kot je promet v mestnih območjih. Poleg avtomobilov bo uredba veljala za vsa lahka gospodarska vozila (kombiji in minibusi z manj kot devetimi potniki). Z uveljavitvijo te uredbe bo treba večino veljavnih sistemov posodobiti, da bodo izpolnjevali strožje zahteve.

Zato nikoli ne bi smeli segrevati avtomobila v prostem teku
Preberi še
Zato nikoli ne bi smeli segrevati avtomobila v prostem teku
AEBS vodi do 38-odstotnega zmanjšanja prometnih nesreč pri majhnih hitrostih.
AEBS vodi do 38-odstotnega zmanjšanja prometnih nesreč pri majhnih hitrostih. FOTO: Thinkstock

Osnutek bo predložen v obravnavo na Svetovnem forumu UNECE na seji junija letos. Po uspešni ratifikaciji bo nova uredba začela veljati na začetku leta 2020. Evropska unija in Japonska, ki sta skupaj razvili uredbo, sta napovedali, da bodo sistemi AEBS postali obvezni za vse nove avtomobile in lahka gospodarska vozila od leta 2022. To bi pomenilo, da bo več kot 15 milijonov novih avtomobilov v EU in več kot 4 milijone novih avtomobilov na Japonskem vsakoletno opremljenih s tehnologijo AEBS, ki rešuje življenja.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414