Moskisvet.com
Virus alarm: ne odpirajte tega maila - 1

Visoki obrati

Virus alarm: ne odpirajte tega maila

U.K.
04. 10. 2011 09.58
0

Novinar Abram Wagenaar je pred dnevom odprl mail, v katerem je sporočilo, da bo najnovejši iPhone dosegljiv v nekaterih trgovinah že v petek. Pozor, gre za virus.

Tako izgleda sporočilo!
Tako izgleda sporočilo! FOTO: Twitter

Povezava, ki je v samem mailu, uporabnika odpelje do 'malwara', ki ga nekateri antivirusni programi sedaj že prepoznajo kot Mal/Zapchas-A. Podobno sporočilo (prav tako z virusom) je po spletu krožilo že junija, vendar je sedaj, ko bo iPhone 5 v resnici kmalu na tržišču, nevarnost, da tovrstnim sporočilom nasedemo, precej večja.

Sporočilo opisuje iPhone 5G S, ki v resnici ne obstaja, fotografije pa so prav tako dober pokazatelj, da gre za prevaro. Virus v bistvu omogoča, da lahko do računalnika dostopajo tudi drugi ljudje, brez naše vednosti.

Vendar virus vsaj za enkrat ni povzročil večjih težav in je bolj verjetno, da gre za potegavščino, ki ni mišljena, da bi povzročila veliko škode. A je v vsakem primeru bolje, da ji ne nasedete.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369