Moskisvet.com
V dirkalniku F1 mu je skoraj odtrgalo glavo

Visoki obrati

VIDEO: Nevarno opletanje glave v dirkalniku F1

M.J.
03. 02. 2012 13.45
39

Spodnji videoposnetek prikazuje, kako pomembni so varnostni pripomočki v dirkaškem svetu (in tudi v običajnem prometu), na primer varnostni pas in naprava HANS, ki med vožnjo in v primeru trka stabilizira vrat.

Vožnja v dvosedežnem dirkalniku je zagotovo izjemno doživetje, toda kot prikazuje videoposnetek, ki smo vam ga pripravili, lahko tudi nadvse boleče. In strašno. Kot je razvidno s posnetka, je bila ekipa v boksih dirkališča Yas Marina bolj zaposlena z nastavitvami kamere kot s skrbjo za varnost potnika in z ustrezno namestitvijo varnostnih pripomočkov.
Kot boste lahko opazili, čelada sopotnika na zadnjem sedežu prosto udarja ob notranjost kabine, kar se vsekakor ne bi smelo zgoditi. Poleg tega nekajkrat silovito trči ob tem, ko dirkalnik F1 zavira in ostro zavija. To naj bo obenem tudi poduk vsem, ki sedejo v dirkalnike, da si namestijo in ustrezno pritrdijo varnostne pripomočke. Oglejte si videoposnetek, boste videli zakaj.

Oglejte si tudi hudo nesrečo ferrarija na testni vožnji.
 

Svoje mnenje lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414