Moskisvet.com
Prsata Blejka povzročala paro

Visoki obrati

Video: Prsata Gorenjka dvigovala pritisk

Urban Klančnik
28. 09. 2011 08.53
13

Ena najbolj unikatnih pustolovščin, ki si jih popotnik lahko privošči v Sloveniji, je vožnja s parnim vlakom od Jesenic do Nove Gorice.

Vožnja s parnim vlakom popotnika odpelje v preteklost, v čas, ko so se po tovrstnih progah vozile pomembne politične osebe, kot je bil avstrijski nadvojvoda Franc Ferdinand.

In povezava Jesenice–Nova Gorica je nekaj posebnega, saj jo je odprl nadvojvoda osebno. Pravzaprav naj bi po legendi samo ceremonijo celo zamudil, ker se je nekoliko predolgo zadržal pri lepem dekletu z Bleda z velikimi oblinami.

Seveda pa nista le vožnja s parnim strojem in sprehod v preteklost tista, ki naredita vožnjo zanimivo. Pot namreč pelje prek številnih sotesk, grap in predorov, med katerimi je najdaljši dolg kar 6327 metrov. Proga se začne v Jesenicah in vodi mimo Bleda, Bohinjske Bistrice, Mosta na Soči in Kanala do Nove Gorice skozi izjemno slikovito naravo in daje vpogled v zgodovino Slovenije.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376