Moskisvet.com
Najhitrejši mercedes na svetu - 7

Visoki obrati

VIDEO: Najhitrejši mercedes na svetu

M.J.
19. 01. 2012 09.07
2

Leto 2012 se je več kot odlično začelo za podjetje Renntech. Njihova prenovljena različica Mercedesovega SLR (ki že tako ali tako velja za najhitrejšo na svetu) je ponovno postavila najboljši čas na razdalji 402 metra.

Z lahkoto je opravil z nasprotnikom in postavil nov najboljši čas za model SLR.
Z lahkoto je opravil z nasprotnikom in postavil nov najboljši čas za model SLR. FOTO: Arhiv proizvajalca

S časom 9,76 sekunde in končno hitrostjo 225 km/h jim je uspelo postaviti nov najboljši čas za omenjeno vozilo in stari rekord (10,29 sekunde) ter končno hitrost (125 km/h) občutno izboljšati. Zmagoviti mercedes SLR je bil opremljen z aerodinamičnim kompletom Mansory Renovatio, novimi Agetro M140 monoblok platišči in notranjostjo, izdelano po meri. Seveda so morali za ta podvig tudi nekoliko 'naviti' motor: namestili so zmogljivejši turbinski puhalnik, večje hladilnike vstopnega zraka, učinkovitejšo oljno črpalko, športni izpušni sistem, delno zaporo diferenciala in prilagojen petstopenjski menjalnik, ki vso to moč prenaša na podlago. In kot rezultat zmore motor SLR 588 kW moči (800 konjskih sil). Bravo!

 

Oglejte si tudi rekordno kratek polet iz New Yorka v Los Angeles, ki je trajal zgolj 12 minut.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470