Moskisvet.com
V Kaliforniji si lastniki vozil lahko omislijo digitalno registrsko tablico, ki omogoča tudi personalizacijo.

Visoki obrati

V tej državi so uvedli digitalne registrske tablice

M.S.
14. 10. 2022 05.00
0

V Kalifornija imajo lahko lastniki vozil zdaj na voljo elektronske oz. digitalne registrske tablice, po tem, ko je ta zvezna ameriška država uspešno prestala pilotni projekt, ki se je začel leta 2018.

Lastniki vozil v ameriški zvezni državi Kalifornija si lahko od zdaj naprej namesto klasične registrske tablice omislijo digitalno, po tem, ko je bil štiriletni pilotni projekt, v katerem je sodelovalo 175 tisoč lastnikov vozil, uspešen in bo lahko zdaj digitalne tablice uporabljalo vseh 27 milijonov voznikov, kolikor jih premore ''dežela sonca, zlata in prečudovitih obal''.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!
Kako zabavnih in nevarnih je 125 kubikov?
Preberi še
Kako zabavnih in nevarnih je 125 kubikov?

Kalifornija je postala sploh prva zvezna država v ZDA, ki v tem obsegu dovoljuje uporabo digitalnih registrskih tablic. Nov zakon omogoča uporabo digitalnih registrskih tablic, ki jih izdeluje podjetje Reviver, na voljo pa sta dve različici in sicer na baterijo – ta po navedbah proizvajalca tablico z energijo oskrbuje pet let – in kabel, ki se priklopi na električni sistem vozila. Novost pa ni le fizičen izgled, saj digitalna tablica omogoča plačilo registracije na mesečni ali letni ravni in ne več vnaprej, registracijo pa je mogoč urediti na daljavo oz. prek spleta. Mesečni strošek tablice na baterije se začne pri 19,95 ameriškega dolarja, cena za najem pa se dvigne vse do 215,40 dolarja na leto za štiriletno obdobje. Različica na kabel je rahlo dražja. Poleg Kalifornije še dve zvezni državi omogočata uporabo digitalnih registrskih tablic, in sicer Arizona in Michigan, ki pa dovoljujete uporabo teh zgolj komercialnim vozilom.

V Kaliforniji si lastniki vozil lahko omislijo digitalno registrsko tablico, ki omogoča tudi personalizacijo.
V Kaliforniji si lastniki vozil lahko omislijo digitalno registrsko tablico, ki omogoča tudi personalizacijo. FOTO: Reviver
Od 0 do 100 km/h v 1,4 sekunde!
Preberi še
Od 0 do 100 km/h v 1,4 sekunde!

Nove tablice, ki imajo črno-bel zaslon in omogočajo brezžično komunikacijo, poleg elektronske registracije prinašajo še eno pomembno novost, saj v primeru izrednih razmer operacijski sistem omogoča prilagoditev njene vsebine. V primeru kraje vozila bo tablica to signalizirala, prav tako v drugih izrednih primerih. Na račun možnosti sledenja omogoča lažje lociranje ukradenega vozila, lastniki, ki se bojijo za svojo zasebnost pa bodo lahko to možnost izključili. Sicer pa se jih bo v bodoče lahko uporabljalo tudi v komercialne namene, saj lahko prikazujejo tudi druga sporočila, ne le identifikacijo.

Te napake nevede delajo lastniki vozil z ročnim menjalnikom
Preberi še
Te napake nevede delajo lastniki vozil z ročnim menjalnikom

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306