Moskisvet.com
Plastenka za vodo v avtomobilu in žgoče sonce

Visoki obrati

V avtu nikoli ne puščajte plastenke za vodo!

A.P.
03. 07. 2019 12.15
2

Ste vedeli, da lahko nekaj tako nedolžnega, kot je plastenka za vodo, ki ste jo pustili na sedežu v avtomobilu, povzroči požar?

Poleti se le redko kam odpravimo brez plastenke vode, saj je pomembno, da čez dan spijemo dovolj tekočine. Marsikdo plastenko pusti v avtomobilu in po možnosti izpostavljeno soncu. To je lahko izjemno nevarno, saj lahko zaradi tega pride do požara.

Plastenko pospravite pod sedež oz. na mesto, kjer je sončni žarki ne bodo dosegli.
Plastenko pospravite pod sedež oz. na mesto, kjer je sončni žarki ne bodo dosegli. FOTO: Dreamstime

Ne verjamete? V poduk naj vam bo posnetek uporabnika Facebooka, ki je pokazal, kako hitro lahko pride do vžiga. Temperature v parkiranem avtomobilu na soncu zlahka narastejo tudi do 60 stopinj Celzija in več. V primeru s posnetka je bilo ugotovljeno, da je temperatura na najbolj vroči točki dosegla 250 stopinj, zato je bil vžig neizbežen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Plastenka z vodo skoncentrira žarke in toploto ter segreva površino pod seboj. Deluje kot povečevalno steklo in v kombinaciji s sončnimi žarki se lahko v zelo kratkem času vnamejo sedeži in zažge plastika.

Sončna krema – smrt za vaše vozilo
Preberi še
Sončna krema – smrt za vaše vozilo

Zato prihodnjič plastenko ne puščajte na sprednjih ali zadnjih sedežih, ampak jo skrijte pred sončnimi žarki oz. vzemite s seboj, če ne želite, da vam zgori avto.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470