Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Tri dimenzije v vsak dom

S.R.
11. 11. 2011 12.24
2

Panasonic, ki ima v svojem inventarju vse od televizorjev do fotoaparatov in še mnogo drugega, želi najnovejšo tehnologijo s svojo mednarodno turnejo približati kar najširši množici ljudi. Od 10. do 13. novembra si lahko najnovejše Panasonicove izdelke ogledamo tudi v Ljubljani.

Čeprav si vse več ljudi lasti LCD ali LED televizorje, kar nekaj pa je tudi takih, ki posežejo po t.i. 'pametnih' (smart) televizijah ter takih z možnostjo prikaza slike v treh dimenzijah, pa je tehnologija, ki omogoča vse te vizualne užitke za marsikoga precejšnja neznanka. Prav temu je namenjena Panasonicova turneja Road Show 2011. V času trajanja tako lahko obiščete Panasonicov razstavni prostor v našem največjem nakupovalnem središču in si pobliže ogledate najnovejše izdelke tega japonskega podjetja. V ta namen sta v Slovenijo pripotovala tudi Panasonicov predsednik jugovzhodne regije Istvan Stark iz Madžarske in vodja Panasonicovih podružnic na Hrvaškem in v Sloveniji Slaven Matijević.

Med Panasonicove paradne konje zagotovo spada serija 3D televizorjev Viera, ki s posebno tehnologijo NeoPDP poskrbijo, da vam pred zaslonom ni več treba nositi rdeče-modrih očal. S pomočjo omenjene tehnologije televizor na vsako oko pošlje celotno sliko polne (full HD) ločljivosti, kar je pri domači uporabi 3D tehnologije ključnega pomena. Za uživanje v 3D vsebinah si mora gledalec nadeti le 3D očala z aktivno zaslonko. Poleg izjemnih televizorjev se japonsko podjetje ponaša tudi z naprednimi sistemi za domači kino ter prefinjenim zvočnim sistemom Soundbar.
Za navdušence nad fotografijo poskrbi serija Panasonicovih fotoaparatov Lumix. Serija aparatov TZ je po novem opremljena še s funkcijo GPS in super zoomom. Fotoaparat Lumix GF3 zdaj tako kot zrcalno-refleksni fotoaparati omogočajo zajem fotografij visoke kakovosti, poleg tega pa se kljub kompaktni obliki ponašajo še z možnostjo menjavanja objektivov. Panasonic pa je tri dimenzije preselil tudi na videokamere, tako da lahko sedaj s posebnim objektivom za snemanje v 3D tehniki ustvarjate povsem svoje vsebine v treh dimenzijah, ki si jih nato seveda ogledate na svojem televizorju. Poleg kamer, televizorjev in fotoaparatov, Japonci na svoji turneji predstavljajo tudi serijo brezžičnih telefonov, gospodinjskih aparatov ter izdelkov za nego. Kljub hitremu napredku na vseh področjih pa japonsko podjetje ni pozabilo za okolje. Panasonicov cilj je z uporabo okolju prijaznih materialov do leta 2018 postati najbolj 'zeleno' tehnološko podjetje na svetu. 
Vse do 13. novembra se tako lahko oglasite na Panasonicovi stojnici in si v živo gledate vse tehnološke novosti. Panasonicovi strokovnjaki vam bodo z veseljem podrobno opisali delovanje posamezne naprave. Skupaj z njimi se poglobite v skrivnosti tehnologije, ki vašim očem pričara kristalno jasno sliko v treh dimenzijah. Naučite se snemanja in zajemanja fotografij v 3D tehniki ter si oglejte ostale izdelke iz obširne Panasonicove ponudbe.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369