Moskisvet.com
Michael Schumacher

Visoki obrati

To je edina možnost za Schumacherja

N.J.
17. 05. 2016 14.32
39

Za vse zveste navijače in podpornike Michaela Shumacherja so novice o dirkačevem zdravstvenem stanju preskope. Želeli bi vedeti več, želeli bi slišati kaj pozitivnega. Tokrat je spregovoril nekdanji direktor Ferrarija Luca di Montezelomolo.

Michael in soproga Corinna
Michael in soproga Corinna FOTO: Reuters

Novice o zdravju Michaela Schumacherja so še vedno skope. Nedavno je njegova tiskovna predstavnica Sabine Kehm pojasnila, da si je Schumacher želel umika izpod soja žarometov in da je to tudi razlog, zakaj ne dajejo podrobnih informacij o njegovem zdravstvenem stanju, počutju, napredku.

Gre za situacijo, ko mora biti spoštovanje odločitev svojcev na prvem mestu, a kljub vsemu se v medijih pojavljajo vedno nova namigovanja glede tega, ali se njegovo stanje izboljšuje ali ne. Resnica je pač taka, da četudi bi Schumacherjevi bližnji izjavili, da se sedemkratni svetovni prvak v Formuli1 dobro počuti, se zadeva pri tem ne bi ustavila. Želel bi vedeti še več in govorice ne bi potihnile.

Schumacherja je do sedaj lahko obiskalo le nekaj izbrancev, Med njimi je bil tudi Luca di Montezemolo, nekdanji vodja Ferrarija. Javnosti je vrgel novo kost za glodanje, ko je izjavil, da je Schumacherjeva mentalna moč ključna za njegovo okrevanje. In to je izjavil prav on, ki je še februarja letos dejal, da Schumacher ne napreduje dobro.

Luca di Montezemolo
Luca di Montezemolo FOTO: Reuters

Di Montezemolo je očitno dobil nekaj vere v to, da lahko Schumacher še okreva. Psihična moč je Schumija vodila do številnih zmag na dirkališčih, in kot kaže, je to edino, kar mu lahko pomaga preživeti to temačno obdobje dolgotrajnega okrevanja.

Jean Todt v bolnišnic
Jean Todt v bolnišnic FOTO: Reuters

Di Montezemolo in predsednik FIA Jean Todt sta s Schumijem preživela veliko časa in sta ga poznala do potankosti, ko je bil še dirkač. Poznata njegovo vztrajnost, trmo, zagnanost. So to lastnosti, ki mu bodo nekega dne na obraz znova narisale tisti njegov slavni nasmešek?

Od Schumijeve nesreče sta minili že več kot dve leti. Kot kaže, se Schumi še vedno bori in vsa podpora javnosti mu zagotovo koristi. Če ne drugo, je pisanje o njem koristno tako za njegove domače kot zanj, saj daje vedeti, da ne glede na vse Schumacher ostaja legenda in ljubljenec javnosti.

 

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497