Moskisvet.com
Voznice

Visoki obrati

Ti moški komentarji najbolj motijo voznice

M.S.
04. 06. 2024 04.00
0

Moški se imajo pregovorno za boljše voznike, kar pa statistično ne drži. Ženske so drugačne voznice in imajo običajno drugačen odnos do avtomobila.

Moški in ženske smo si različni – tudi ko gre za avto. Nanj imamo drugačen pogled in pri njem cenimo druge reči. Če moški stavijo predvsem na videz, moč in tehnologijo, ženske v ospredje postavljajo varnost, zanesljivost, vzdržljvost ipd. Drugačen imajo tudi pristop do same vožnje in so posledično drugačne voznice. Moški sopotniki radi komentirajo dogajanje v kabini in na cesti, do konfliktne situacije pa rado pride, ko moški komentira žensko voznico.

Moški so drugačni vozniki kot ženske.
Moški so drugačni vozniki kot ženske. FOTO: Shutterstock

Soljenje pameti

Moški so prepričani, da so boljši vozniki, zato radi pametujejo in komentirajo vožnjo voznice, češ da vozi prepočasi, zakaj ne prehiti, da mora prestaviti v višjo prestavo ipd. Moški so za volanom bolj agresivni in zato pogosto izpadejo kot zelo nadležni sopotniki, saj jim vsiljujejo svoj stil vožnje.

Rimac nevera porušila kar 23 rekordov
Preberi še
Rimac nevera porušila kar 23 rekordov

Priganjanje

Ženske skušajo biti kar se da točne, a kljub temu, da so morda pozne, ne kršijo cestno-prometnih predpisov, zato ne marajo, da jih moški priganjajo in silijo, da bolj pritisnejo na plin.

S kakšno hitrostjo je najbolj varčno voziti po avtocesti?
Preberi še
S kakšno hitrostjo je najbolj varčno voziti po avtocesti?

Vozniška nekultura

Kadar ste za volanom, je treba pozorno spremljati okolico in dogajanje na cesti, medtem ko na sovoznikovem sedežu to ni nujno potrebno. Kljub temu se marsikateri sovoznik rad vmeša in komentira druge voznike in se jezi nanje, ker so npr. prepozno speljali na semaforju, preklinja ipd., kar je za voznika lahko zelo nadležno in stresno.

Zakaj so parkirna mesta postala premajhna?
Preberi še
Zakaj so parkirna mesta postala premajhna?

Glasba

Nadležno je nenehno spreminjanje radijske postaje/skladbe ali nabor poskočne glasbe, saj imajo ženske med vožnjo raje prijetne in bolj umirjene skladbe, saj drugo moti njeno pozornost.

Kateri model avtomobila najbolj ustreza vašemu karakterju?
Preberi še
Kateri model avtomobila najbolj ustreza vašemu karakterju?

Poleg že naštetega voznice moti tudi sopotnik, ki smeti avto, in partner, ki načenja težavne teme med vožnjo in želi težave reševati kar v potniški kabini.

To se zgodi, če zagori električni avto
Preberi še
To se zgodi, če zagori električni avto

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492