Moskisvet.com
Padel svetovni rekord v najdaljšem 'driftanju' na svetu - 2

Visoki obrati

VIDEO: Podrl svetovni rekord v najdaljšem 'driftanju'

M. J.
22. 06. 2011 09.07
29

Če je skupini navdušencev pred nekaj časa uspelo postaviti svetovni rekord v najštevilčnejšem skupinskem 'driftanju' na svetu, je tokrat padel nov rekord, in sicer v najdaljšem neprekinjenem 'driftanju' na svetu.

Mercedes-Benz C 63 AMG z 'opremo' performance pack.
Mercedes-Benz C 63 AMG z 'opremo' performance pack. FOTO: Mercedes-Benz
Omenjeni rekord si je do sedaj lastil Vaughn Gittin mlajši, ki je s fordom mustangom GT v letu 2008 uspešno 'predriftal' 1,915 kilometra. Neuradni rekord je postavil na dirkališču Las Vegas motor speedway. Toda tokrat je stvari vzel v svoje roke Mauro Calo in na angleškem dirkališču World of Brooklands z vozilom mercedes C63 AMG postavil nov svetovni rekord. Mauro je namreč neprestano 'driftal' kar 2308 metrov, kar znese 393 metrov več, kot je znašal dosedanji neuradni rekord.
Podelitev nagrade
Podelitev nagrade FOTO: Mercedes-Benz

Še bolj zanimivo od dolžine pa je dejstvo, da je bil rekord postavljen z običajnim serijskim vozilom, in to (za razliko od prejšnjega rekorda, ki je bil postavljen na prostrani podlagi) na suhi podlagi in sorazmeroma majhnem prostoru. Voznik je vozilo nadvse kontrolirano v krogu priganjal toliko časa, dokler se ni zadnja desna pnevmatika 'vdala'. Če se to ne bi zgodilo, bi bila razlika od prejšnjega rekorda, ki znaša več kot znaša dolžina letalonosilke razreda Nimitz, zagotovo še večja.

Oglejte si videoposnetek omenjenega rekorda iz Mercedes Benz world v Brooklandu in presodite, ali bi bili tega sposobni tudi vi.
 

 

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497