Moskisvet.com
Bugatti&Palmer Johnson Niniette Yacht - 1

Visoki obrati

Superšportnik na vodi!

N.J.
13. 01. 2016 08.28
2

Proizvajalec nekaterih najhitejših superšportnikov Bugatti je v sodelovanju s podjetjem Palmer Johnson izdelal luksuzno plovilo, ki s svojimi karakteristikami dostojno brani barve obeh priznanih proizvajalcev.

Bugatti&Palmer Johnson Niniette Yacht - 4
Bugatti&Palmer Johnson Niniette Yacht - 4 FOTO: Arhiv proizvajalca

Jahta je del serije elegantnih športnih jaht Niniette, ki jih odlikujejo izjemen dizajn, športne karakteristike, izdelane pa so iz naprednih materialov.

Ime Niniette izhaja iz preteklosti ustanovitelja podjetja Bugatti. Ettore Bugattija, ki je živel med letoma 1881 in 1947, je imel med drugim hči Lidio, ta pa je ime Niniette izbrala za njihovega hišnega ljubljenčka.

Na voljo bodo jahte v treh velikostih: trup najmanjše bo v dolžino meril 12,8 metra (PJ42 Niniette), najdaljše različice pa 26,8 metra (PJ88 Niniette). Cena za najmanjšo različico naj bi se gibala okoli 2 milijonov evrov. Za jahto srednje dolžine, približno 20-metrske PJ63 Niniette, na kateri lahko v luksuzu uživajo 4 potniki (plus posadka), naj bi bilo treba odšteti najmanj 3,25 milijona evrov.

Srednja jahta naj bi plula s hitrostjo 38 vozlov (okoli 70 km/h), na njej pa naj bi bil 63 kvadratnih metrov velik salon na palubi, 43 m2 velik salon pod krovom, luksuzni spalni del za 4 osebe in kabino za člane posadke. Dekor notranjosti lahko prilagodijo željam kupca. Bodočemu kupcu je tako ponujeno vse mogoče udobje znotraj karbonskega trupa, plovila pa naj bi odlikovale izjemne karakteristike. Temelji na SuperSport seriji, ki so jo predstavili leta 2012. 

Bugatti&Palmer Johnson Niniette Yacht - 1
Bugatti&Palmer Johnson Niniette Yacht - 1 FOTO: Arhiv proizvajalca
Zunanjost je v osnovi dvobarvna, ima pa tudi določene detajle, ki izhajajo iz avtomobilističnih vrst, recimo po vzoru bugattijevega Type 57C Atalante, ravnovesje pa ohranja s pomočjo proporcijev Type 41 Royale. Ustvarjeno je skorajda popolno ravnovesje med eleganco in športnim videzom.

Če odmislimo vso personalizacijo, je rok dobave vsaj leto dni.

Bugatti&Palmer Johnson Niniette Yacht - 3
Bugatti&Palmer Johnson Niniette Yacht - 3 FOTO: Arhiv proizvajalca


KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369