Moskisvet.com
Jaguar F-type - 9

Visoki obrati

Športni dvosed z Otoka

J.P.
27. 09. 2012 08.32
2

Jaguar je pred letom dni predstavil študijo, imenovano C-X16. Sedaj je jasno, da se je iz študije razvil novi model F-type, ki bo poudarjal športne lastnosti te prestižne angleške znamke.

Prve fotografije, ki so prišle v javnost, so bile namenjene modelu s pomično streho, pozneje pa bo na voljo tudi različica s trdo streho. F-type leži na skrajšani šasiji večjega modela XK, ki je v celoti sestavljena iz aluminija in bo ponudila še boljše športne lastnosti. Športni dvosed bo umeščen med modela porsche boxter in porsche 911, cenovno se bo osnovni model začel pri 70.000 evrih.

Jaguar F-type - 1
Jaguar F-type - 1 FOTO: Arhiv proizvajalca

Poganjal ga bo novi kompresorski 3,0-litrski V6 in 5,0-litrski V8 motor, ki bo moč prenašal na zadnji kolesni par. Za prenos bo skrbel osemstopenjski avtomatski menjalnik, ki bo opremljen s tehnologijo start-stop za zmanjševanje porabe. Njegova podoba je bolj agresivna, še posebej sprednja maska, kar ga ločuje od starejših zaobljenih modelov. V notranjosti bo mogoče opaziti premikajoče se zračnike (podobno kot model XF), športne sedeže in izpopolnjen Jaguarjev informacijsko-zabavni sistem. F-type bo razkrit že konec septembra na pariškem avtomobilskem salonu, kjer bo zanj zagotovo veliko zanimanja.

Jaguar F-type - 3
Jaguar F-type - 3 FOTO: Arhiv proizvajalca

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479