Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Sony Ericsson kmalu samo še Sony

S.R.
07. 10. 2011 08.18
5

Svet mobilnih telefonov se bo znova malce spremenil. Tokrat na sceno ne stopa nov igralec, temveč bosta dva dolgoletna partnerja končala sodelovanje. Družbe Sony Ericsson namreč kmalu ne bo več, saj bo Sony od Švedov odkupil patente za mobilnike in odšel na svoje.

Japonski Sony se je v bitki za prevlado na trgu mobilne telefonije očitno naveličal stagniranja na šestem mestu in se odločil, da se bo v ospredje raje poskušal prebiti sam. Čeprav je združena japonsko-švedska naveza v zadnjem času le uspela ujeti vlak pametnih telefonov in je proizvedla nekaj odličnih naprav, kot so na primer sony ericsson xperia arc, pa sta se podjetji vse od združitve leta 2001 bolj ali manj vseskozi komaj lovili priključek z velikimi igralci, kot so Samsung, HTC in seveda Apple.
Sony se je tako odločil sam prodreti naprej, zato so se odločili odkupiti Ericssonov delež v družbi. Japonci nameravajo združiti oddelke za razvoj tablic, igralnih konzol in pametnih telefonov, ki bodo tako skupaj ustvarjali naprave prihodnosti.
Wall Street Journal poroča, da je ponudba za prevzem Ericssonove polovice posla že skoraj končana. Japonci in Švedi se morajo tako dogovoriti le še o nekaj podrobnostih, ko je na primer cena Ericssonovih tehnoloških patentov. Vrednost slednjega sicer analitiki ocenjujejo med 1,3 in 1,7 milijarde dolarjev. Kljub temu pa poznavalci menijo, da bo dogovor prav hitro dosežen. Kdo ve, morda pa bo Sony s tem korakom postal dovolj fleksibilen, da bo končno lahko spet konkuriral velikanom mobilne industrije.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369