Moskisvet.com
Skype

Visoki obrati

Skype dokončno v lasti Microsofta

K.Š.
14. 10. 2011 15.43
0

Ameriški proizvajalec programske opreme Microsoft je zaključil 8,5 milijarde dolarjev vreden prevzem ponudnika telefonije prek interneta Skype. "Združeni bomo lahko dosegli cilj milijardo uporabnikov dnevno," je ob tem dejal dosedanji prvi mož Skypea, po novem pa del vodstvene ekipe Microsofta, Tony Bates.

WinSkype - 2
WinSkype - 2 FOTO: arhiv proizvajalca
Prevzem Skypea je največji nakup v zgodovini Microsofta, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prav tako je kupnina precej višja, kot so jo pred tem za ponudnika internetne telefonije ponujali tekmeci.

Skype s sedežem v Luxembourgu je začel delovati leta 2003, razvili so ga estonski razvijalci programske opreme, ki so bili tudi del skupine, ki je razvila nekdaj zelo znano spletno stran za izmenjavo datotek Kazaa. Spletni dražbeni gigant Ebay ga je kupil leta 2005, a se partnerstvo ni obneslo. Leta 2009 je Ebay prodal večino svojega deleža v Skypeu investicijski skupini na čelu s skladom Silver Lake.

Microsoft je s prevzemom pod svoje okrilje pridobil po vsem svetu priljubljeno komunikacijsko orodje, s katerim bo lažje okrepil svoj položaj na hitro rastočem trgu pametnih mobilnih naprav, povezanih z internetom. V Skypeu pa pričakujejo, da bodo skupaj z Microsoftom hitreje povečevali svojo globalno skupnost uporabnikov in uvajali novosti.

Podjetji sta napovedali, da bo storitev Skype podpirala Microsoftove naprave, kot so igralne konzole xbox, krmilniki s senzorji za zaznavanje gibov kinect za igralne konzole xbox in pametni mobilniki s sistemom Windows Phone. Microsoft pa bo po drugi strani zagotovil podporo Skypeovim strankam na sistemih, ki niso Microsoftovi.

Skype
Skype FOTO:


 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376